lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Kaukokatse ja hetkiviestintää

Kahden työn ja pikkukeikkojen lukuvuosi on pitänyt minut aikalailla irti web 2.0 uutuuksista. Niitä nyt köpöttelen nuuskimassa ja kolean puolisadepäivän virtuaalikävely on johdattanut bongaamaan seuraavaksi ilmiön nimeltä Jaiku (suomalainen, ks. myös Jaikido Blog!!! Sektori mainostaa: "Jaiku on lyhyesti kuvattuna mikroblogi, jossa käyttäjät voivat julkaista omaan blogiinsa sisältöä kännykästä tai internet-selaimesta. Palvelun syötteiden avulla voi myös helposti seurata kaveriensa kuulumisia. Jaiku-palvelun ovat perustaneet Jyri Engeström ja Petteri Koponen."). Hetken tiirailtuani havaitsen, että Jaiku onkin sukua Twitterille, josta eräs kollega keväällä lähetti viestiä ja siihen kirjauduin silloin.

Ovat mobiileja sovelluksia bloggaamiseen ja eräänlaisia paikantamiskeinoja. Hetkiviestintää tai mikrobloggausta. Ovatko kaikkien-kanssa-kaikkialla-kaiken-aikaa -juttuja? No, tietysti, mutta toisaalta itse säädellen.

Mietin tietty, että ketä ystävälistalle nyt sitten liittäisin... on onneksi vielä meikäläisellä ystävä, jolla ei ole kännykkää, saati nettiä. Voi f2f puhua Tärkeistä Asioista. Mutta onpa nämä virtuaalibongailutkin ihan jänniä - varsinkin, kun eivät täytä koko elämää. Ja tulipa mieleen, että teemmekin Jaikulla Aikaa ei ole -kurssin... se on eräs jännä suunnitelma :-)

Tässä mobiilista hetkiviestinnästä lisää:
Kuvitelmaa: kommentoi Jaikua.
Tuhat sanaa pähkäilee: Jaiku vai Twitter ja kommentti johdattaa vastaavaan palveluun: Tumblr -wau!
Pasi.fi kertoo myös Jaikusta.
Pinseri: Jaiku ja Twitter Pinserin hyvä huomio oppimisen näkökulmasta on:
"Twitterin yksinkertainen käyttöliittymä houkutteli kirjoittamaan ylös mieleentulevia ideoita ja ajatuksia. Ne tallentuivat näkyviin omaan historianäkymääni ja saattoivat parhaassa tapauksessa kerätä vastauksia muilta käyttäjiltä. Mikä parasta, ajatuksia oli helppo lähettää myös kännykän avulla."

Ei kommentteja: