sunnuntaina, tammikuuta 24, 2010

Sujuva valokuvansiirtoketju

Ihan aina kännykkäkameran valokuvalaatu ei kelpaa. Jos tahtoo nettiin jakoon parempilaatuisia kuvia, kuvat pitää siirtää kamerasta tietokoneelle ja sieltä nettiin. Picasa on jo pitkään helpottanut tätä systeemiä indeksoimalla kaikki koneelle ladatut kuvat ja mahdollistamalla kuvien nettijakamisen. Picasaa voikin lämpimästi suositella Windows-käyttäjille.

Mac tarjoaa vielä suoremman reitin. Windowsissa kuvat ladataan ensin koneelle. Itse suosin Windowsin omaa siirtoapuria, joka luo automaattisesti kansion latauspäivälle. Macillä kytken kameran koneeseen, iPhoto avautuu ja yksi klikkaus, kuvat siirtyvät koneelle, automaattisesti kuvauspäivän mukaiseen järjestykseen. Valitut kuvat voin lähettää saman tien Flickr-kuvanjakopalveluun ilman mitään erillistä ohjelmaa. Voin lähettämisen yhteydessä valita, kenelle kuvat näkyvät ja missä koossa ne lähetetään (web-koko, optimoitu tai originaali). Erittäin kätevää.


4 kommenttia:

Miikka kirjoitti...

Todella kätevää. Iphotosta saa samalla tavalla kuvat myös Facebookiin. Flickr tuntuu kuitenkin kätevämmältä paikalta kuville (ei vähiten tekijänoikeuksien, mm. cc-lisenssien osalta, ja Facebookiin saakin MyFlickr sovelluksen, joka näyttää esim. uusimmat flickr-kuvat fb:n uutissyötteessä.

Flickrissä moni laittaa kuviaan ryhmiin (Groups) tai oikeammin ryhmien Pooleihin, jolloin on mahdollista saada kommentteja & ottaa osaa kilpailuihin. Erityisesti se tekee Flickristä "sosiaalista mediaa". Ja tosiaan, Flickrissä on se CC-lisenssimahdollisuus.

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Uudessa Windows7: ssa on lisäpalikkana "Windows Live valokuvavalikoima", jolla olen nyt ruvennut laittamaan kuville "tunnisteita/metatietoja", jotta ne joskus sitten jollain hakusanalla löytyisivät.
Muuten laittelen kuvat kamerasta ihan "karvalakki"- tyylin koneelle itse tekemiini kuukausi/vuosi- kansioihin.
Flickerissä laitan kuvat aiheen mukaisiin "setteihin", joiden oikeuksia voi sitten säätää & lisätä vaikkapa blogiin: "Create your own Flickr badge"- toiminnolla

Anne Rongas kirjoitti...

Macin iPhotossa on kasvotunnistus ja se on maaginen. Kun annan yhdelle kuvalle henkilönimen, seuraavat osumat ovat hätkähdyttävän nappiin. Suuri helpotus ihmiskuvaajalle.

Sitten vain odotellaan, että luonkuviin saadaan sama systeemi!

Aarne Hagman kirjoitti...

Moi!
Jäi sanomati, että tuossa "Windows livessä" on tuo kasvotunnistus myös