torstaina, tammikuuta 28, 2010

Plurk, jos uutukaiskokeilut houkuttavat

Taas uusi! Ensi haukkauksella selätti Facebook-tunteen, johon en ole koskaan oikein päässyt. Plurk on ihastuttava (subjektiivinen mielipide) sosiaalinen elo-olotila. Juttelu etenee aikajanalla, jokaiseen plurkkaukseen voi chattäillä tai kommentoida. Karmaa kerätään ja kaikenlaista pientä säätöä löytyy, ahkerampi plurkkailija saa systeemihyvää. Integroituu muutamiin muihin somepalveluihin. Itse en tosin koskaan esim. etsi meilini kautta kontakteja, en luota noihin kiinnityspintoihin (voin kuvitella peikkoja... mutta kumminkin). Kutsu siis tässä näin http://www.plurk.com/arongas/invite


3 kommenttia:

Leena Helttula kirjoitti...

Todella mielenkiintoista...

Plurk ei minulle ollut koskaan mikään erityisen mieluinen kokemus. Se on varmaan ainut paikka, jonka jätin halustani, en ajan puutteen takia. En eronnut, mutta olen näemmä kirjautunut viimeksi toukokuussa 2009. Vietin siellä jonkun verran aikaa kesällä 2008, jolloin Plurk varsinaisesti avattiin. Minua ärsyttivät suunnattomasti ne hymiöt, jotka nykypäivänä näyttävät vanhanaikaisilta. Samoin ne tanssivat banaanit, joita sai käyttöön kun karma kasvoi.

Tuolloin Twitterillä oli todellisia vaikeuksia ja palveluun ei useinkaan edes päässyt. Valtaosa Twitter-kontakteistani siirtyi Plurkiin. Nyt kun Twitter toimii, yli 60 ystävästäni Plurkissa näkyy toimivan enää neljä.

Kävin juuri eilen siellä kommentoimassa keskustelua alakoulun naismatikanopettajista, mutta muuta kuin kommentointitarkoituksessa en aio sinne palata.

Tärkeimmät keskusteluni käyn Facebookissa tai GTalkilla. Ottaen huomioon kuinka monessa paikassa sosiaalisuutta harjoitan, olen aika varovainen julkisissa keskusteluissa. Aina välillä tuntuu, että minut ymmärretään väärin (tahattomasti tai tahallaan) eikä minua kiehdo ollenkaan uusintaselittelyt.

Unknown kirjoitti...

Minä olen vuorostani ihastunut Plurk:iin. Se on mielestäni paljon sosiaalisempi kuin Twitter. Sen avulla saa helposti keskusteluja aikaiseksi.

Pääsin mukaan jenkkioperinkiin ja on ollut hienoa vaihtaa näkemyksiä heidän kanssaan. Mulle nuo hymiötkin sopivat hyvin. Ne tekevät viesteistä jotenkin inhimillisempiä, kun ei tarvitse olla koko ajan niin haudanvakava ja tärkeä.

Olen Plurkin kautta saanut myös kiinnostavia linkkejä, joihin en olisi muuten luultavasti tutustunut. Linkeistä käydään keskustelua, joten niistä saa tietoa jo ennen linkin avaamista.

Anne Rongas kirjoitti...

Propsit Teromakoterolle Plurp-vinkistä. Ei ehkä itselläkään vakiinnu valikoimaan, mutta ei sitä tiedä. Tykästyin käyttöliittymään ja sen havainnollisuuteen ja älyttelyyn sen kanssa, että jees, aikajana voi virrata myös vasemmalle.

Mutta ei täällä todellakaan ole tavoite läkähdyttää ihmisiä aina vain uusilla ja uusilla jutuilla. Jotkut kokeilee jotain, toiset toista, se, mikä sopii toiselle, ei hetkauta toista. Tosin suunnitelmataloudessa ja rajasuojan takana oli helpompi elää, ei tarvinut miettiä omia valintoja, kun vaihtoehdot oli valmiiksi seulottu.