tiistaina, marraskuuta 17, 2009

Virtuaaliopetuksen päivillä taustakanavat käytössä

Nykyisin tapahtumissa ei enää jätetä yleisön vastuulle taustakanavien perustamista, kuten vielä Jaikun ja Qaikunkin varhaisaikoina eräitä poikkeuksia lukuunottamatta. Tapahtumat perustavat blogeja, ilmoittavat etukäteen Twitter-hashtaginsä, Flickr-tägin, Qaiku-kanavan ja niin edelleen.

Huomenna alkava Virtuaalikorkeakoulupäivät (myös Twitterissä) suosittelee Twitter-viesteihin #vkk09 ja ensi viikolla pidettävät Valtakunnalliset Virtuaaliopetuksen päivät (myös Twitterissä) #vvop hashtagia.

Blogeihin kootaan linkkejä, ohjelmaan liittyviä merkintöjä, Twitter-viestivirtaa. Qaikun Seminaarikannusta on muotoutunut vakiopaikka, jossa raportoidaan kuultua ja nähtyä. Twitter sallii vain 140 merkkiä kaikkiin viesteihin, Qaikussa kommentit voivat olla pidempiä.

Twitterin etuna ovat monet sovellukset, joilla tapahtumissa voidaan esimerkiksi näyttää viestivirtaa. Eräs näistä on Twazzup, joka Virtuaaliopetuksen päivien osalta näyttää jo nyt näinkin aktiiviselta:

2 kommenttia:

Tarmo Toikkanen kirjoitti...

Nyt alkavassa Rajaton oppiminen -seminaarissa on Venäläisen Villen suosiollisella avustuksella esiintymistilassa yhteensä 5 tykkiä käytössä. ACP, Twitter ja Qaiku näkyvissä eri seinillä.

Anne Rongas kirjoitti...

Hei, tuosta olisi hauska saada muutamia valokuvia. Seuraillaan netitse.