keskiviikkona, syyskuuta 23, 2009

Opiskelu 2.0


Merkitsen muistiin päivän kokemuksia Virtuaalikorkeakoulupäivien esitystä varten.

Kertoilin viime viikolla, että Wikiopiston nettikäytävillä vertaisjeesaaminen toimii. Viime viikon Uudet lukutaidot -luento (Suoranta & Vadén) vilahti huomaamatta ohi, mutta vinkistä havahtuneena tänään aamuviideltä matkaan ja siellä sitä sitten nautittiin luento- ja ryhmätyöherkkua.

Menomatkalla junassa havaitsin (syötteenlukijasta), että jaaha, on laitettu kiintoisa artikkeli Wikiopistossa lukuläksyksi ja pohdintatehtävä myös. Ällikkänä olin siitä, että wau, viikon vanha teksti. Pitkän opiskelijauran aikana ensimmäinen kerta näin tuoretta aineistoa. Artikkeli oli hyvä, sopivaa lukemista aamu-unenpöppörössäkin, ja laittoi pohtimaan asioita, jotka dialogiluennon aikana paljastuivat hedelmällisiksi.

Koska ilman kynää lukeminen on hankalaa, perustin oman Diigo-ryhmän opiskelun nettilukemisia varten. Diigolla voin korostaa tekstikatkelmia ja kirjoittaa muistiinpanoja suoraan lukemalleni nettisivulle. Korostetut pätkät ja muistiinpanot näkyvät myös Diigo-ryhmän sivuilla. (Kirjoittelin kesällä muutaman jutun Diigosta.)

Luennon (jota siis Suoranta ja Vadén pitivät keskustellen) ohessa pähkittiin pienryhmissä uusia lukutaitoja. En tuntenut ketään kurssilta, paitsi ystävällinen vinkkaajani viime viikolta istui takana ja heti oli kynnys matalampi aloittaa juttua. Porukkaa oli usealta laitokselta, joten joku netitse tutustuminen olisi ollut ihan jees. Hypermaisteriryhmässä on tullut kivaa tunnelmaa, kun ollaan esittäydytty Moodlessa. Persoona pelissä ja heti helpompi lähestyä.

Ei kommentteja: