keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2009

Diigo sopii kollektiiviseen verkkotoimintaan

Olen etsinyt ensi syksyllä toteutettavaan Harppaus-opintopiiriin yhteisen työskentelyn paikkaa. Harppaus on suunnattu tässä vaiheessa lukio-opettajille ja tavoitteena on yhdessä tutkia ja kehitellä sosiaalisen median aikakauteen soveltuvaa työkulttuuria (jakaminen ja yhteiskehittely verkossa, rajojen ylittäminen, kollektiivinen sisällön tuottaminen yms.). Opintopiirin perusosaa rakentelen Wikiopistoon. Aiheesta aiemmin tässä blogissa ja enemmän Harppaus-blogissa.

Nyt päätin valita yhteiseen työskentelyyn Diigon. Diigo on linkkien jakopalvelu, mutta myös paljon muuta. Siinä on ominaisuuksia, joita Delicious-palvelusta puuttuu, mutta toisaalta se ei korvaa Deliä ja sopii hyvin rinnalla käytettäväksi. Diigoon tallennetut linkit voi automatisoida tallentumaan myös Deliin.

Diigon lisäosan voi asentaa selaimeen. Toiminnot ovat tosi monipuolisia. Hauska ja hyödyllinen ominaisuus on esimerkiksi se, että Diigon avulla voi käydä millä tahansa verkkosivulla kommenttikeskustelua tarralappujen avulla.

Lisää Diigosta Harppaus-blogissa. Perustoimintojen esittelyvideo havainnollistaa:

Ei kommentteja: