Oletko saanut joskus ohjeen, että verkkopalveluihin kannattaa kirjautua jollakin toissijaisella sähköpostiosoitteella? Näin opastetaan roskapostin välttämiseksi. Aiheeseen liittyy kuitenkin suuri vaara.
Jos toissijaista osoitetta käytetään esimerkiksi verkkopalvelun luomiseen ja jos tämä toissijainen sähköposti poistetaan käyttämättömänä, voi joku toinen perustaa samalla nimellä sähköpostin ja onkia käyttäjätunnuksia "unohditko tunnuksesi" toiminnolla. Juuri tälläinen oli taustalla äskettäisessä Twitter-hyökkäyksessä.
Jos siis käytät toissijaisia sähköposteja, kirjaudu niihin silloin tällöin. Aiheesta lisää Lifehacker-blogissa.
Edit: Olipa ainakin itselleni tärkeä heräte. Koulutusmielessä luotuja websähköposteja piti herätellä torkkutilasta, muutama oli jo kuopattu, juuri mikään ei toiminut ilman turvakysymystä. Kun joukossa oli yksi avustaen tuttavalle luotu tili, jonka turvakysymyksen honasin heti, niin tuli vain mieleen muistutella, että mieti tarkkaan turvakysymys, tosi tarkkaan. Itse kiittelen lapsuusaikojen erästä jänskää haukkumanimeä siitä, että miltei kaikkien turvakysymysaitojen läpi harpittiin. Mutta rajansa kaikella, pitä välillä vaihtaa selainta, että pääsin Googlen palveluihin. Siis hyvä vinkki sekin, että useita selaimia samalle koneelle. Välimuistit kannattaa myös tyhjentää aika ajoin.
1 kommentti:
Tärkeä asia nykyisin, kun noiden käyttämättömien tilien sulkemisaika on selvästi lyhentynyt. Sitäpaitsi on palveluja, joiden käyttäjäsopimuksessa sanotaan, että palvelu testaa s-postin toimivuuden satunnaisin välein lähettämällä palveluun vahvistusviestin. Jos vahvistusviestiä ei kuittaa tietyn ajan kuluessa, palvelutunnus suljetaan! Käyttäjäsopimus kannattaa lukea...
Lähetä kommentti