Googlen teoshaku on mainio kaukana kirjastosta asuvalle. Suuri joukko kirjoja löytyy kokotekstinä, niitä voi ladata pdf:nä itselleen ja hakuja voi merkitä omaan kirjastoon, joka avautuu samaan näkymään muiden Google-palveluitten kanssa. Teoshaun kautta pääsee myös ostamaan kirjoja, mikä lienee hieman taltuttanut kirjankustantajien ja kirjakauppojen närkästystä Googlen kokotekstihanketta kohtaan. Informaationälkäiselle oivallinen apuväline.
Toinen asiallinen haku on Google Scholar, joka tekee hakuja tieteellisiin aineistoihin. Näiden käyttö pitääkin opettaa opokurssilla lukiolaisille - hyvä kun tuli puheeksi tässä.
2 kommenttia:
Googlen teoshaku on toistaiseksi kovin tylppä ase. Pitää tietää, mitä hakee -ja miksi hakea jos tietää.
Kunhan tähän palveluun tulee hyviä vinkkejä, siitä voi tulla iso asia Suomessakin. Ymmärrän, että kirjoja voisi julkaista itsekin, ilman mitään välikäsiä.
Minulle Google booksista on ollut tuntuvaa hyötyä - useita (kaupallisen alan) tenttikirjoja, joita en ole löytynyt muista pääkaupunkiseudun kirjastoista, on päässyt tutkimaan tuota kautta. Vaikka joskus esikatselu ei kata koko teosta, saa kirjoista ainakin auttavan kokonaiskuvan. Kaikkia kirjatenttien kirjoja kun ei viitsisi ostaakaan. Nykyisin tsekkaan aina ensin Google Booksin kautta kurssimateriaalit.
Lähetä kommentti