maanantaina, joulukuuta 10, 2007

Deli iskee Naamakirjan kanveesiin

Sosiaaliset kirjanmerkit, kärjessä Del.icio.us (lempinimeltään Deli), on vielä suurella osalla verkon käyttäjiä hyödyntämätön herkkupala. Ensinnäkin sen avulla saan kirjanmerkkini verkkoon eli pääsen omille suosikkisivuilleni kätevästi miltä tahansa tietokoneelta. Mutta tämä ei ole vielä mitenkään sosiaalista. Toisekseen voin jakaa linkkejä eri luokittelujen (tag) avulla tietystä aiheesta kiinnostuneille (vaikkapa kurssiwikin linkkilistana, joka päivittyy jatkuvasti). Voin lisätä linkkeihin pienen tekstipätkän, selittää niitä.

Mutta mikä mainiointa, voin jakaa linkkejä suoraan kavereilleni ja saada heiltä linkkejä. Hyvä Deli-linkki kaverilta on sata kertaa maukkaampi kuin Facebookin tusinatilpehööriohjelmien sinänsä ihan söpöt päivän piristäjät. Siis vaikka tyynyt tai kaljapullot, joita voi lähettää massana yhdellä klikkauksella kymmenille "ystäville".

Deli-linkki on henkilökohtainen. Ainakin se tuntuu siltä. Ja se on nopeanakin heittona mietitympi. Kaverini tunnistaa tiedonjanoni tai tietää huumorintajuni ja iskee suoraan suoneen. Kuten tänään Kanava lähti, so what tai eilen Bubble 2.0: The Video. Niin ja Facebookista puheenoleen, tämä Aikuisten puuhamaa -herkkulinkki kamulta oli älyhilpeyspommi keskelle kurakaamosta. Loistavaa, säkenöivää.

2 kommenttia:

Leena Helttula kirjoitti...

Oletko koskaan kokeillut StumbleUponia? Sen lisäksi, että voi säästää linkin, voi myös kaapata kuvan muistuttamaan linkin sisällöstä. Ainakin minulle se kuva on usein parempi muistutus sisällöstä kuin tekstinpätkä. Lisäksi sitä kautta löytää samanhenkisten ihmisten linkkejä. En mistään ole ennen löytänyt niin hyviä matikkalinkkejä kuin sieltä. Lähettäminen ystävälle onnistuu napin painalluksella.
Sekalaiset stumbleni löytää osoitteesta http://lekahe.stumbleupon.com/
Voin suositella todella lämpimästi!

Anne Rongas kirjoitti...

Hei,

kiitos juu kyllä kokeilin. Mistä tulikin mieleeni tarinoida pieni pätkä lisää aiheesta :-)