maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Net Is Nice - naisnetti - Nice Net

Heitin juuri loman kynnyksellä ajatuksen tvt-opetuskäytöstä kiinnostuneille naisille viritetystä tapaamisesta. Ajatus on kerännyt kannatusta kaikkialla, missä olen siitä kesäkuun aikana puhunut. Joten tuumasta toimeen. Muutama ystävällinen sponsori on jo ringissä.

Ajattelen asian näin:
nyyttikestiperiaate: jokainen tuo jotain ja kaikki on yhteistä
tapahtumaa ei järjestetä hyötymisperiaatteella
yhteisön voima näkyviin, kaikki paukut ovat arvokkaita
luovaa hulluutta, iloa, hilpeyttä, hymyä, virkistysmeininkiä ja tosiAsiaa
tapaaminen luodaan sosiaalisen webin kautta ja hengessä

Mitä tarvitaan:
aika? mikä paras aika?
paikka?
ohjelmaa?
tarjoilua?
markkinointia?
tavoitteita?
organisoinnin paikka (siis missä neuvotellaan tästä kaikesta)?

Olen saanut jo sponsorin tarjoiluun. Ja osallistujia. Arvelen, että hedelmällisin ajankohta olisi alkusyksyn lauantai joko Helsingissä tai Tamperella ja niin, että halukkaat voivat yöpyä (omalla kustannuksella). Myös järjestelyt niin, että virtuaalinen läsnäolo on mahdollista.

Tavoitteet etunenässä: rohkaista naisia nettiin, tuottamaan sisältöjä ja osallistumaan, eritoten opetusalalla. Etäopetushankkeen aikana näin ja koin, kuinka Loistavia naiset (naisopettajat) ovat tuottamaan juttuja nettiin ja toisaalta, kuinka he vähättelevät itseään. Toinen tavoite on innostaa ylipäänsä tyttöjä ja naisia tieto- ja viestintätekniikan alueelle. Sana 'tekniikka' ei rajaa sukupuolta. Koska raja on silti näkyvissä edelleen ja osana monen naisen minäkuvaa, näin tilapäisesti tällainen sukupuolittunut kokoontumisajo on tyttöä ja tekee Elliä.

Nappaako?

PS. nimikin on vielä hakusessa... ensin se oli Naisten netti-10, neisten kympin muunnelmana, no tänään tuo naisnetti maistui sopivalle, mutta onkin varattu. siis nimiehdotuksiakin saa sataa.

Ei kommentteja: