tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Naiset ja netti

Tämä EI OLE suosikkiaiheeni, mutta olen havainnut aika laajan omakohtaisen, mutta tietenkin rajallisen, havaintomaailmani kautta, että naiset/naisopettajat tuovat verkkoon, blogeihin ja wikeihin, kiinnostavaa sisältöä. Hmm... no ehkä on myös niin, että opettajissa on enemmän naisia. Ainakin on hienoa havaita, että naiset ovat sisältöjen kanssa Tosi Hyviä! Minun tekisi mieli tönäistä liikkeelle naisille suunnattu sosiaalisen webin häpeninki, jotain sellaista tsemppaus-hauskaa, luovuutta, iloa, tuuletusta, rohkaisua. Olen puolentoista vuoden tvt-opetuskäytön hankeaikana nähnyt niin hienoja ja innostavia naisten juttuja, että voin täydellä syyllä todistaa: netti on tasavertaisesti sekä mies- että naisopettajien areena.

Ja suosikkiaiheeni tämä ei ollut siksi, että inhoan KAIKKIA mies-nais-erottelujuttuja. Minusta miehellä ja naisella on aivojen ja ajattelun suhteen hyvin vähän eroja.

3 kommenttia:

KurviMekkonen kirjoitti...

Kannatan tuota "sosiaalisen webin häpeninkiä" naisille. Se voisi rohkaista lisää naisia mukaan. Nyt tuntuu että olemme vielä sisällöntuottajina vähemmistöä, varsinkin teknisisssä jutuissa. Meillä naisillakin on paljon annettavaa tänne verkkoon, tämä blogi on siitä hyvä esimerkki!

sinikka kirjoitti...

Hei Anne! Olen aivan vihreä bloggailija, mutta jo jonkin aikaa seurannut sinun blogiasi. Kiitos siitä, tosi hyödyllistä juttua tällaiselle vasta-alkajalle, joka on vielä teknisesti ihan tumpelo! Erityisesti minuun teki vaikutuksen wikillä toteuttamasi psykologian kurssi - loistava esimerkki siitä, miten oppikirjan voi siirtää sivuosaan ja lähteä liikkeelle opetussuunnitelmasta!

Minua kiinnostaa sosiaalisen webin interaktiivisuus ja sen hyödyntäminen opetuksessa (itse opetan kieliä). Ensimmäinen blogiyritelmäni oli saada joitakin kollegoja mukaan pohtimaan yhtä pienryhmäkokeilua, jonka toteutimme keväällä. Mutta yksinhän siellä sain pohdiskella - kukaan kollega ei halunnut/jaksanut/viitsinyt/osannut??? liittyä seuraani. Sain siitä kuitenkin kipinän tähän blogihommaan, ja olen nyt siirtynyt etsimään kokemustenjakajia ympäri maailmaa englannin kielellä.
Pidän silmällä milloin saat tämän 'naisten häpeningin' aikaiseksi. HYVÄÄ KESÄÄ!

Anne Rongas kirjoitti...

Hei kiitos! Hauskaa palata lomalta ja lukea, että ajatusitu on kasvamassa. Sain jo muutaman yhteistyökumppanin mukaan, tämä homma toteutetaan! Kokoontumisajot, naisten nettikymppi... jotain sellaista, mihin itsensä vihreäksi tunteva verkosta innostunut opettaja voi rohkeasti tulla mukaan. Kehitellään yhdessä, laitan lisää juttua, kunhan matkaväsymys nukuttu, juhannussiivous tehty ja kesään maastouduttu kunnolla. Hymyillen :-)