lauantaina, toukokuuta 19, 2007

Kaappaa näytöltä rajattu alue

Print Screen on usein turhan hankala käyttää, kun halutaan pieni leike ruudulta esimerkiksi opasteisiin. Apuun tulevat ruutukaappausohjelmat. Muistaa sopii, että mitä tahansa ruudulta kaapattua ei tekijänoikeuksien vuoksi saa laittaa omille verkkosivuille. Toisaalta arvelen, että lukijoita tai asiakkaita hakevien sivujen ylläpitäjät ovat pelkästään tyytyväisiä mm. bloggaajien tyylistä somistaa pienellä ruutukaappauksella blogijuttuaan.

Tällaisia ilmaisia ruutkaappausohjelmia löytyy Download.fi-verkkosivuilta:
FastStone Capture | FastStonen oma verkkosivu
Gadwin PrintScreen | Gadwinin oma verkkosivu

Lupaavalta näyttää myöskin Screen Hunter -niminen ohjelma, jonka riisutuin versio on jaossa ilmaiseksi.

1 kommentti:

Mikko A. kirjoitti...

Olet ajantasalla, Anne. Gadwiniä itsekin kehun. On freewarea, eikämonien Shareware-ohjelmistojen tapaan muutu ajan myötä maksulliseksi ja muistuttavaksi "nagwareksi" ;-)

Gadwin sisältää helpon ja intuitiivisen käyttöliittymän ja pieni kuvake ilmestyy ruudun alalaitaan.

Source-kohtaan Gadwinin asetuksissa kannattaa valita "Retangular", muuten koittaa kaapata sivuja ja kuvia kokonaan.

Ainoa miinus ohjelmassa on se, että Gadwinin kuvake ´häipyy´ ajoittain itsekseen alapalkista. No, ohjelma löytyy aina Käynnistä --> Kaikki ohjelmat -kautta.

Gadwin nopeuttanut bloggaamistani ja erityisesti kuvankäsittelyä. Varsinaiseen kuvankäsittelyyn suosittelen muuten joko Picasaa tai Neron mukanatulevaa grafiikkaohjelmistoa. Harva meistä on Photoshop-guru, nopea kuvan pienennys ja rajaus riittää ;-)