keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Agentti verkko-opetuksessa

Kuulin tänään opettajakollegalta muiston muutaman vuoden takaisesta koulutuksesta. Hän oli kuullut agenteista verkko-opiskelussa, mutta oli jo unohtabut, kuka kertoi ja mistä lisätietoja voisi saada. Idean hän muisti eli agentti toimii opiskelijan tukena ja jos agentti ärsyttää, sen tyyliä voi vaihtaa. Siis esimerkiksi, jos opiskelijalla on vaikeuksia aikataulujen kanssa, agentti toimii ulkoisena muistina. Agentti antaa jatkuvasti palautetta opiskelijalle. Tämän hataran muiston varassa pieni googletus tuotti heti tulosta! Tähän ideaan kannattaa tutustua: Älykkäät agentit verkko-opetuksessa, seminaarityö, jonka ovat tehneet Tampereen yliopistolle Jussi Rantala & Antti Nyman, IPOPP 2003.

2 kommenttia:

Tero Heiskanen kirjoitti...

Agentit tulevat nousemaan erittäin suureen rooliin opetuksessa 5-15 vuoden(oma arvioni) päästä. Niin perusopetuksessa kuin myös elinikäisessä oppimisessa. Nyt niitä hyödynnetään vielä hyvin vähän. Olen Jyväskylän yliopiston tutkija ja tutkimukseeni kuuluu vahvasti käyttöliittymäagentit ja henkilökohtaiset agentit. Keskustelen niistä mieluusti lisää, jos täältä löytyy kiinnostuneita. Kiitos muuten tästä blogista, tämä on uraauurtava ja esimerkillinen.

Anne Rongas kirjoitti...

Hei kiitos tiedosta, tämä juttu kuulostaa hyvältä askeleelta. Omassa työssä (ja omassa opiskelussa) huomaan, kuinka tarpeellinen henkilökohtainen agentti voisi olla monellakin tavalla. Kiinnostavaa! Tästä kuulisi mielellään lisää.

Ja kiitokset kiitoksista, kyllä lämmittää... tätä blogitouhua tuli mieltei vuosi tehtyä kuin huutavan ääni korvessa, vähän hörhönä ja outona ;-D