perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Uutta opettajakulttuuria vertais-verkoissa

Täällä meillä päin on kuluneen lukuvuoden aikana rakenneltu lukiopiireissä aineverkko- ja vertaistukiviritelmiä opettajien kesken. Pilotit ovat olleet Vantaan Palmenian ja Microsoft Partners in Learning -hankkeen järjestämässä koulutuksessa. Alueelliseen tvt-strategiaan on kirjattu molemmat kehittämistoimet ja lukioitten rehtorit ovat asettaneet seuraavan vuoden koulutustavoitteeksi aineryhmäyhteistyön ja vertaistuen edistämisen.

Aineryhmäyhteistyö tarkoittaa käytännössä eri lukioissa samaa ainetta opettavien opettajien välistä yhteistyötä. Vertaistukitoiminta on omalla koululla tapahtuvaa eri aineiden opettajien keskinäistä verkkopedagogista kehittelytyötä.

Alueen kaikille opettajille (n 800 hö) suunnatussa kyselyssä 260 (n=433) ilmoitti olevansa hyvin tai melko kiinnostunut aineverkko- ja/tai vertaistukitoiminnasta. Minusta tulos on Uskomaton Huippu-Juttu! Yhä useampi opettaja haluaa muutakin kuin yksinäistä puurtamista. Ja on myös valmis itse edistämään verkottumista ja yhteyksien rakentamista kollegoihin. Nyt on liikkeellä paljon hyvää henkeä. Loistavaa!

Microsoft on tuottanut hyvän aineiston vertaistukitoimintaan. Ja meikäläiset pioneerit ovat laatineet vertaistuen wikin. Kerrassaan JES!

Itse pääsin kokemaan uskomatonta vertaistuen loistetta Opekon mobiilipedagogiikan-kurssilla, Pasi Silanderin loistavassa luotsauksessa. Siitä seurasi Vaparetki ja paljon muuta. Yhteistyössä on aivan erityistä inno-voimaa.

Ei kommentteja: