maanantaina, kesäkuuta 25, 2007

Järjestystä laatii Vilijonkka

Utsjoki nähty myös livenä ja juhannus mummoiltu. Edessä KESÄ. Tässä taloudessa harrastetaan joulusiivouksia kesällä. Johtuu tietysti siitä, että jouluna on vain muutama lomapäivä ennen juhlia ja aika taintunut olo. Tänään on vintin lisäksi vuorossa verkko. Laitoin talteen vuoden mittaan kertyneet wikit suljettuu blogiin (helposti copy-pastella Wikispacessa My Page -sivulta My Spaces -kohdasta) tarpeellisten kuvausten kera ja wikien varmuuskopiot Mozyyn.

Mozy tarjoaa ilmaiseksi 2 GB tallennustilaa varmuuskopioille. Vaatii pienen ohjelman lataamisen omalle koneelle. Varmuuskopioinnin voi määrittää tiettyihin kansioihin ja ajastaa. Haistelee muutokset ja kopioi ne.

Siistiä siivousta oli. Lukuvuoden aikana oli kertynyt 40 wikiä (osa malliksi tehtyjä tvt-koulutuksissa). Otin kaikki linkit talteen, varmistin myös, että käyttäjätunnukset ja salasanat ovat tallessa ja varmuuskopioituna. Varsinaisia opetuskäytön wikejä, joissa oli sisältöä, kertyi lukuvuonna 24 ja otin niistä kaikista varmuuskopiot koneelleni (sekä wiki-muodossa että html-muodossa). Varmuuskopioin varmuuskopiot Mozyyn eli vuoden työ on nyt monessa tallessa. Ja vei tilaa 0,9% vapaasta kellaritilasta eli 18.2 MB. Tällä tahdilla siis Mozyyn mahtuu 10 vuoden opetuswikit. Kevyttä kamaa. Kotikoneesta kopioin vielä kaikki tiedostot ulkoiselle kiintolevylle varmuuskopio. Aikaa tähän kaikkeen kului hiukan yli puoli tuntia. Eikä tarvinut kantaa mitään. Miellyttävää.

Ei kommentteja: