torstaina, marraskuuta 27, 2008

Käytiin kokemassa verkkoja

Voi miten ihmisten kohtaaamisessa on hohtoa. Olimme Ambrusinin Hannelen (kuvassa alla) kanssa Virtuaaliopetuksen päivillä – Hannele esityksen kanssa ja minä Vinkkiverkon kanssa.

Vinkkiverkon osastolle olin kotikutoiseen tee-se-itse-henkeen väsännyt sosiaalisen median simulaation. Aluksi oli tyhjä verkko. Tarjolla valmiita profiiliaihioita (pahvikaloja), mahdollisuus muokata profiilia (sakset, kyniä), mahdollisuus koodata itse oma tyyli (esimuotoilematonta pahvia). Ja useampi oivalsi, että kysymällä saa lisää välineistöä, esimerkiksi eriväristä pahvia, liimaa, maalarinteippiä. Kalojen lisäksi verkkoon tarttui mustekala, merihevonen, silakan kehykset ja mökki. Verkkoa sai myös jatkaa virkkaamalla lisää ja useampi muisteli kouluaikojaan koukku kädessä. Palkaksi sai kalastaa salmiakki- ja hedelmäkaloja pienoissumpusta.

Pitääpä vielä kertoa pieni tarina. Kun maanantaina kaikkien työkiireiden ja valtaisan sohjon keskellä saalistin rekvisiittaa, en ennättänyt etsiä puikkarikauppaa, paikallisesta Robbarista sai vain sellaisia verkkopaketteja, joissa oli puikkari, mutta niitä ei irrallisina. Siispä sakset ja pahvilaatikko, ilmainen puikkarijäljitelmä oli siinä. Verkon lanka oli työkaverilta saatua. Pöydän helmoja somistivat Mediaälyä-kilpailun kuvat havainnollistamassa osaltaan sitä, että verkkoasioita voi miettiä liima, paperi ja sakset -metodilla.

Olihan meillä siellä tietysti verkkoverkkokin mukana, vaikka ei kuvassa näy. Siinä askarrellessa ja internettiä tutkaillessa kehityi monta hyvää ajatusta. Sain myös erittäin laadukasta kalaa itselleni kotiinviemisiksi. Eräs kullanarvoisimpia Metakka-tieto. Vinkkiverkon eräs tavoite on ollut Verkkolehden avaaminen. Tässäpä oiva ilmainen väline! (muuten viimeisimmän Kotimikro-lehden kylkiäisenä tulee ilmainen Scribus-ohjelma ja lehdessä on monta aukeamaa havainnollisia ohjeita, Scribuksella saa taitettua painokelpoisia julkaisuja ja pdf-lehtiä).

Olin onnistunut sekoittamaan Macini äänisäädöt ja nekin saatiin kuntoon. Olin erittäin onnellinen tästä avusta. Tekniikan kanssa on joskus kädetön. Silloin lähimmäisapu on arvokasta. Eikä tässä kaikki. Monta muutakin hyvää saalista. Suuret kiitokset kaikille!

Hannelen esitys:

Ei kommentteja: