perjantaina, marraskuuta 14, 2008

Ensimmäinen Penaali-päivä

On se vaan hienoa, kun saa toteuttaa omaa unelmaansa. Ei vaivaa yhtään, että oikein moni ei vielä hahmota, että mistä on kysymys ja mitä itua koko jutussa on. Penaali on kuuden kunnan alueen lukioväelle (opiskelijoille ja henkilökunnalle) avattu avoin verkostoitumissivusto.

Ensimmäisenä Penaali-päivänä ideoitiin tiedotusta kahden eri koulun opiskelijoitten kanssa. Lähti sähköpostit koko alueen porukoille. Mese ja IRC-Galleria-tiedotuksia. Opiskelijan aloitteesta tein ilmoituksen ryhmänohjaukseen ja lähetin kaikkien ryhmänohjaajien käyttöön.

Toisen koulun opettaja ideoi ilmiöpohjaisen opetuskehittelyn ja laitoimme sen alkuun: Ilmastonmuutos. Perustettiin ryhmä ja sisältösivukin on alussa. Yhdistetään eri kouluja, eri oppiaineita, kehitellään avoimesti, opiskelijoilla on tilaisuus osallistua.

Opiskelijat suunnittelivat ryhmiä sekä abi- että vanhojen tapahtumien suunnitteluun. Ilmestyi pari ilmoitusta, mm. pikashankkitapahtumasta. Chattäiltiin ja kuunneltiin musiikkia. Keskusteltiin nenäpäivästä. Testasin ideaa oppibaarista ja sain kannatusta.

Tuli palautetta (ei opiskelija) Google-mainoksista, että eivät ole oikein sopivia. Tiedottelin, että Ning myöntää ne pois 13-18-vuotiaitten kouluryhmille, mutta pitää anoa, ei käy hetkessä. (Ning on tarkoitettu yli 13-vuotiaille). Mainoksettomaksi voi myös ostaa, mutta maksaa paljon. Itse huomasin, että Google-mainoksiin on niin tottunut, että niiden kohdalla katseessa on siirtyvä sokea täplä. Lienee eräänlaista sosiaalisen median lukutyyliä.

Tämä on vasta ihan alkua. Mutta uskon juttuun. Voi olla, että putoan ja sattuu pehvaan, mutta kivaa on. Tämä on silti ollut viikon sivuharrastus, iso rutistus on psykologian verkkokurssin kanssa. Ja keskiviikkoisin opetan ihan perusperus-asioita tietokoneista ja internetistä. Pari filosofian kurssiakin meneillään... vapaaehtoinen ihmettelysivu on toiminut mainiosti.

Nyt on perjantaipöllömäinen olo. Mutta kevyt. Ainakin yksi verkkokurssilainen oli saanut opiskeluinspiraation etäluennosta. Ja kaikki ovat kirjoittaneet kiinnostavasti lukupäiväkirjoja. Toimii. Nyt aivot hyllylle (=video koneeseen).

1 kommentti:

Erja kirjoitti...

Mielenkiintoista, tätä(kin) jään seuraamaan! Tämä hauskanpidon "viehe" kiinnostaa, opellakin saa olla kivaa.