keskiviikkona, syyskuuta 21, 2011

Autuus: Google-dokumentit ja hangout

No nyt se Google jymyjutun lykkäsi. Hangoutiin eli verkkovideojutteluun saa nyt avattua Google-dokumentin editoitavaksi. Meidän AVO-hankkeen toisistaan kaukana oleva tiimi kokoontui tänään työstämään Vinkkiverkon suurta kokoomaurakkaa. Kas näin työ eteni:

  1. Niina laittoi Yammeriin eli sisäiseen chattiin viestin, että nytpä olisi viikko-hangout. Olin unohtanut, hyppäsin mukaan.
  2. Hangout oli uudistunut mainitulla tavalla. Testasimme tositoimessa uutuutta. Työstimme lyhyessä hetkessä nelisiltään verkostoviestin, wikin navigoinnin, etusivun linkkilistan, toimintastrategian. Kaikki kirjattiin yhteiseen Google-dokumenttiin viikkopalaverien muistioon.
  3. Napsittiin kuin turistit kuvia uudesta työtilasta.
  4. Meillä oli koko ajan sekä hauskaa että älykästä. Äly tuli siitä, että yhdistimme osaamistamme. Kun Pauliina selitti ja viittelöi, mitä pitäisi saada wikiin aikaan, Niina oli jo taikonut homman toimimaan ja kaikki opimme taas uuden ominaisuuden wikistä. Hauskuus tuli siitä, että yhdessä tekeminen hyvin keskenään toimeen tulevien kesken nyt vaan on aina hauskaa. Välillä lörpötellään sivuasioita ja sitten taas loikataan pääasioihin.

4 kommenttia:

Jouni Vilkka kirjoitti...

Olipas innostunut ja innostava tekstinpätkä! :)
Ikävä tuo linkkien väri kylläkin, eivät oikein erotu taustasta.

Helena Sorsa kirjoitti...

[sekoilee täällä kommenttien kanssa] Mutta siis kuulostipas kivalta! Heräsi tunne, että miten teidän töihin pääsee ;D - Helena Sorsa

Anne Rongas kirjoitti...

Linkin väriä säädetty, kiitos vain, hyvä huomio, oli jäänyt säätö kesken...

Meillä on kyllä mukava työilmapiiri. Syntyy mm. siitä, että ihmiset kannustavat ja kiittävät. Ja sitten tietysti siitä, että ollaan harjoiteltu itseään korjaavaa työskentelytapaa pidemmän aikaa. Eli kokeillaan, mikä työtapa toimii ja parannetaan työn aikana työtapoja porukalla. Todettiin esimerkiksi tänään taas kerran, että jaetun kalenterin käyttämisessä on vielä aukkoja. Jos ei olisi, olisimme kaikki huomanneet hangoutin jaetusta kalenterista. Aiomme kehittää tätä asiaa. Ja parasta on, että ei tartte kehittää yksin.

Leena Kärras kirjoitti...

Hei, mulla olisi sulle yksi juttu osoitteessa:
http://elamarakastettuni.blogspot.com/2011/10/tunnustus.html
;-)