maanantaina, huhtikuuta 25, 2011

Jänskästi kätketty reitti Google-dokumenttien varmuuskopiointiin

Oletko varmuuskopioinut Google-dokumenttisi? Jos et, voin kertoa, että se käy todella helposti. Tosin jutun toteuttaminen vaatii innostusta avaimen kätkentä -leikkiin. Jos et halua menettää iloa, älä lue enempää vaan etsi itse, sieltä se löytyy! En edes laita kuvaa tähän vaan linkin taakse. Itse näytän tykkäävän välillä näistä etsimisistä.

Google-dokumenteista saa yhteen ainoaan zippiin kaiken, mikäli kaikki mahtuu kahteen gigaan. Itselläni on tolkuton määrä tiedostoja Google-dokumenteissa – niitä oli kertynyt 1076, yhteensä 735,1 Mt. Teen miltei kaikki dokumentit siellä. Hippasen alkoi arveluttamaan, että pitäisi olla fyysisesti itselläkin kaikki tallessa ja tietysti vielä parissa paikassa. Niinpä etsin konstin, jolla sain kaiken omalle koneelleni (ja toisellekin).

Näin varmuuskopiointi käy (ehkä on muitakin reittejä, kertokaa, mutta ei tämäkään ole mutkikas, kun tietää). Siis käyttöliittymäsivulla kursori minkä tahansa tiedoston tai kokoelmakansion päälle. Tiedoston tai kokoelman perässä näkyy pikkunuoli, jota klikkaamalla saa näkyville valikon. Valikon saa myös näkyviin hiiren kakkosnäppäimellä. Valitse toiminto: Download (suomenkielisessä jotain vastaavaa). Ehdottaa kyseisen kohteen lataamista. Valitse taustalla oleva välilehti All items. Valitse, missä muodossa haluat ladata. Huomaa, että jos valitset Open Office -muodon, se lataa Esitykset PDF:nä. Voit myös ladata vain valitsemasi tiedostotyypit valitsemalla pudotusvalikosta muiden tiedostomuotojen skippaamisen.

Koska konvergointi kestää tovin, palvelu ehdottaa, että se lähettää sähköpostiisi tiedon, kun pakkaus on valmis. Sähköpostiin tulee latauslinkki, joka on voimassa kolme päivää. Samalla linkillä on helpppo ladata kopiot useampaan paikkaan. Tosi kätevää! Ja sitten tietenkin hyvä muistaa myös koneen varmuuskopiointi säännöllisesti.

Tässä vihjekuva edelliseen.

3 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Minäkin löysin tuon aikanaan ihan vahingossa. Etsin ensin ihan muualta (ensin. asetuksista, kun olin tottunut google readerin jutut sitä kautta varmuuskopioimaan, sitten etusivulta). Minusta on epäloogista, että väylä kaikkien varmuuskopiointiin löytyy yhden tiedoston kautta.

t. Sä

Mikko Piippo kirjoitti...

Kiitos vinkistä!

Minäkin olen sen verran docs-riippuvainen, että pitääkin ottaa ohjelmaan säännöllinen varmuuskopiointi.

Googlehan taisi taannoin hukata gmail-sähköposteja jonnekin bittitaivaaseen, en soisi omille taulukoilleni ja teksteilleni tapahtuvan samaa.

Pauliina Venho kirjoitti...

Kiitos paljon vinkistä, joka löytyi vielä helposti googlaamalla. Onko mitään, mitä tästä blogistasi ei löytäisi... :)