torstaina, huhtikuuta 30, 2009

Sometu = lamaannuksentappolätkä osa I

Melkein en tiedä, mistä aloittaisin. Sellainen surina viime viikon keskiviikosta, että pitää jakaa tarinaa palasiin.

Kevään Tapahtuma oppimisen viestintätekniikka- ja verkkoulottuvuuksista kiinnostuille (ITK eli interaktiivinen tekniikka koulutuksessa) kokosi 22.-24.4. Hämeenlinnaan kahdettakymmenettä kertaa joukkoja – nyt 1 500 ilmoittautunutta.

Sometu-verkosto sai läpi torstaipäivälle ITK-foorumiesitysten sarjan, Sometu in English -esityksen ja to-pe avoimen sisällön torille nakkikioskin.

Osallistuin ITK-päivillä keskiviikkona 22.4. Aktiivi-hankkeen seminaariin ja sitten ITK-Juniori -katselmukseen. Kun vihdoin pääsin etsimään Sometun foorumitilaa ja nakkikioskia, olin vähän että glubs. Sometun esitystila oli vihoviimeisessä nurkkauksessa alakerrassa. Mutta turhaa huolehdin, että eihän kukaan tänne löydä. Tupa oli torstain esitysten aikaan niin täynnä, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Joku meni jopa hotellihuoneeseen seuraamaan foorumiesitystä verkosta Connect Pro -yhteyden kautta.


Heti ensimmäisen esityksen jälkeen juoksin kyselemässä lisää tuoleja ja mikrofoneja. Ei ja ei. Ovensuuhun ei ihmismuurin läpi kuulunut, koska äänentoistoa ei ollut. Eräskin osallistuja tuli 40 minuutin tauon aikana varaamaan eturivin paikan puoli tuntia ennakkoon. Lattiapaikat kelpasivat, pöydät tyhjennettiin istuinsijoiksi. Oltiin onnessamme, että saunamaisuutta saatiin hieman vähennettyä avaamalla valkokankaiden takaa ovet talvipuutarhaan. Silti tunnelman sai helposti iholle. Kaikessa kaoottisuudessaan upeaa!

ITK-päiville lähtiessäni kuulin paikallisuutisista uusimman lomautusuutisen. Kaiken ankean taantuman keskellä Sometu tuo ideoita, toimintaa, tekemisen meininkiä, luovuutta, tietoa, verkostosuhteita, keskustelua, tilaa kriittisille äänille ja vaikka mitä, koska osallistujat luovat omilla aloitteillaan Sometun.

Muutkin tapahtumaan osallistuneet ovat hehkutelleet blogimerkinnöissään: