lauantaina, maaliskuuta 07, 2009

Opettajat.com + KOULUwiki.fi

ITK-päivillä kohdataan jälleen uusia yrityksiä ja uusia tuttavuuksia. Pari vuotta sitten Opetushallituksenkin tuella lanseerausta yrittänyt Pedamate lupasi tarjota työkaluja opettajille. Ei ottanut tulta (LeMill tekee saman asian toimivasti, avoimesti ja pedagogisesti, mutta miksi Edu.fi-sivuilta ei löydy edes perusmainosta??).

Nyt on verkkosaatavilla uusi vertaispalvelua tarjoava Opettaja.com, joka esittäytyy ITK-päivillä näyttelyosastolla, Sometun Nakkikioskin vieressä (toivottavasti kehittyy hyvää verkostoitumisyhteistyötä). Opettajat.com-palvelussa ei ole profiilisivuja, mutta naamoja voi kohdata Facebook-ryhmässä.

Opettajat.comin taustalla on Eduteam Finland, joka lupaa pian julki Uudet tuulet... jutun, josta ei vielä ihan tiedä, mitä se on, innovaatioiden esittelyä ainakin:
"Uudet tuulet esittelee ja testaa opetusalan uutuuksia ja innovaatioita. Käyttäjillä on mahdollisuus lukea, kommentoida ja arvioida sisältöjä, sekä tarvittaessa myös kokeilla itse erilaisia opetusmateriaaleja ja -välineitä. Järjestämme myöhemmin keväällä Uudet tuulet -sisältöihin liittyvää verkkokoulutusta Humacin verkkokokoushuoneessa ja Opettajat.comin Moodlessa."
Juuri avattu KOULUwiki on osa samaa tuoteperhettä. Nyt on hyvä tilaisuus tutkailla uudenlaista opetusalan verkkoyritteliäisyyttä. Toivotetaan Pedamatea parempaa onnea yritykseen.

2 kommenttia:

JariS kirjoitti...

Nyt hankkeen taustatahot tahtovat jäädä arvailujen varaan. Sain itse kirjoituspyynnön erään koulualalla toimivan yrityksen kautta. Jotenkin päättelin että tässä on kysymys vähän niinkuin Educa-messujen verkkovaihtoehdosta sosiaalisella medialla höystettynä. Ihan kannatettava juttu tällainen vertaistoiminta ja yhteisöllisyys, kunhan taustat ovat avoimia ja sosiaalisen median perustana oleva verkostoituminen toteutuu. Toivotan hankkeelle menestystä, mutta toivon samalla avoimmuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen yrittänyt saada vastaavantyyppistä, mutta pienimuotoisempaa toimintaa käyntiin opettajien parissa, lähinnä Ningiä käyttäen. Ohjaamani opiskelijat väänsivät yhdestä ning-projektista graduakin. Siinä opettajien oli tarkoitus laittaa ideoitaan ja tuntisuunitelmiaan verkkoon, jotta niiden tekemiseen ja yleensä opetuksen ideoimiseen ei menisi niin paljon aikaa. Voitaisiin hyötyä siitä, mitä muut tekevät. Tarkoitus oli myös osallistaa Wengeriläisittäin omat harjoittelussa olevat opiskelijamme osaksi "opettajien käytäntöyhteisöä".

Kovin suurta intoa ei kuitenkaan ilmennyt: opettajat eivät tuntuneet haluavan/ ehtivän/ kehtaavan laittaa omia ajatuksiaan tai ainakaan suurella vaivalla tehtyjä tuntisuunnitelmia verkkoon. Tuntuu, että ei ihan olla valmiita jakamisen kulttuuriin.Opettajat ovat myös kommentoineet, että eivät yksinkertaisesti halua antaa työtään "vapaamatkustajille".

Mutta muutos vielä tulee, yes we can ;).