sunnuntaina, elokuuta 27, 2006

Blogista ämpäreitä

Edelleen pientä valmisteluaskartelua säästöleikatulle FI1-kurssille. Ohimennen olin napannut talteen Gcast-palvelun osoitteen. Mainosti, että easy podcast. Piti kokeilla, kun haaveenani on jo pitkään ollut äänitteiden välittäminen etäopiskelijoille. Tein romppuja kokeilluna, mutta se oli vähän hidasta. Vaan tämä on vikkelää ja helppoa:

Äänitän koneellani Audacity-ohjelmalla omaa höpötystäni (ensimmäinen nyt kotona, mutta muuten luokassa oppitunnilla). Audacityyn pitää erikseen asentaan LAME-MP3 enkooderi. Selkeillä ohjeilla onnistuu helposti, vaikka en itsekään tuosta tekniikasta ymmärrä mitään. Siis audion äänittämisen jälkeen (suosittelen max 6 min tai sitten voi pitkää pätkiä pienempiin osiin) muunnetaan MP3-muotoon (edellä olevista linkeistä löytyy selkeät oppaat).
Ja Gcast-palvelua varten MP3 pitää olla 44,1 kH, joten konvertoin sen dBpowerAMP Music Converter-ohjelmalla. Sitten vain Gcastin lomakkeet täyteen ja klik. Opettelu vie hiukan aikaa, mutta koska jo osasin tuon oikealla taajuudella olevan äänitiedoston tuottamisen, ei oman podcastin perustaminen logon tekemistä myöten vienyt kuin vartin. Ja äänen saa istutettua blogiin ja wikiin. Filoblogin kupeessa, filowikin navigointivalikon alaosassa ja sitten podcastin kotisivu. Ai niin se ämpäri... nuorison lempinimi mp3:lle, joillakin myös ämppäri. Podcasteista olen hissukseen keräillyt myös Podcasting-blogiin hajamerkintöjä.

Ei kommentteja: