sunnuntaina, marraskuuta 11, 2012

MindMeisterin ja Google Driven yhdistäminen

Sosiaalisen median palveluiden ongelmana on ollut sirpaleisuus. Palvelu siellä, toinen täällä ja jokaiseen omat käyttäjätilit. Yhdistäminen on pitänyt tehdä erilaisilla kikkapoo-virityksillä. Nyt suuntana on palveluiden yhdistely.

Eräs ilahduttava yhdistelmä on miellekarttapalvelu MindMeister, jonka voi nyt kytkeä Google Driven kanssa. Yhdistäminen täytyy tehdä molemmissa palveluissa: MindMeisterissa: My Account > Apps ja Google Driven hallintanäkkymässä Luo > Lisää > Hanki lisää sovelluksia. Kerrallaan yhdistettynä voi olla yksi MindMeister-tili, joka ei tarvitse olla luotu samalla Google-tunnuksella, jolla yhdistettävä Drive toimii. MindMeistrissa voi vielä laittaa päälle miellekarttojen synkronoinnin Driven kanssa, joilloin miellekartat näkyvät Google Driven hallintanäkymässä. Niitä voi tämän jälkeen myös hakea Driven hakutoiminnoilla. Driven haku on todella tehokas ja ulottuu myös dokumenttien sisältöihin.

Kun klikkaat ylimmäistä suurennuslasiriviä, haku kohdistuu tiedostojen sisälle.
MindMeisterin omat Google Drive -ohjeet ovat kuvituksineen hyvin havainnolliset. Voit siirtää mm. Driveen myös aiemmin luomiasi miellekarttoja. Kun yhdistäminen Googlen kanssa on tehty, MindMeister-karttaan voidaan liittää Google-dokumentteja ja kutsua Google-kontakteja yhteistyöhön. MindMeister mahdollistaa karttojen editoinnin yhteistyössä joko kutsuttujen henkilöiden kanssa tai avoimesti.

MindMeister on muutenkin uudistunut. Nyt voi mm. luoda suoraan miellekartalta Prezi-tyylisen diaesityksen. Hieno ja udotettu uudistus on se, että yhden keskussolun kartasta voi irrottaa soluja samaan näkymään. Lue uudistuksista lisää MindMeisterin blogista.

Uudet ominaisuudet toimivat ilmaistilillä, jossa on mahdollista luoda tai työstää kolmea karttaa. Jotta pääsee ilmaistilillä tekemään useita karttoja, vanhoja pitää siirtää talteen esimerkiksi omalle koneelle.

Ohje, kuinka yhdistää MindMeister ja Google Drive:

Ei kommentteja: