keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Virtuaalinen kielikoulu verkossa

"Kirjoittajan ABC-kortti on verkko-oppimissivusto, jonka avulla voit itsenäisesti opiskella ja kerrata suomen kielen kirjoittamisen sekä tekstin- ja kielenhuollon tietoja ja taitoja. Teoriasivujen lisäksi tarjolla on erilaisia testejä ja harjoituksia. Sivusto on jaettu neljään osioon, jotka esitellään lyhyesti alla."
Pätevät tekijät. Sivusto on tulosta Suomen virtuaalikielikeskuksen hankkeesta. Sopiva tukiaineisto äidinkielen opetukseen.

2 kommenttia:

at kirjoitti...

En tiedä kuinka laajasti tämä blogi on käytössä, mutta esittäisin tässä tiedustelun kuka olisi kiinnostunut itse tekemään digitaalisia harjoituksia. Olen kehitellyt pedagogisia harjoittelupohjia, joihin opettajan olisi mahdollista upottaa pedagogiikkaansa ja oppilaan vastaukset tallentuvat muistiin jolloin voi analysoida oppilaan ajatteluprosesseja. Ideana on, että siirretään koneelle opettajan opastusta ja kannustusta (= palautetta) jolloin osa opettajan palautteen annosta automatisoituu ja aikaa vapautuu muuhun. Jos on kiinnostusta voisin jatkaa asian eteenpäin viemistä vaikka pedawikin puolella. Tässä alla yksi esimerkki yhdestä harjoittelupohjasta, jossa kaksi esimerkkitiedostoa. Kun suoritat kok2.exen se purkaa tiedostot haluamaasi kansioon. Suorita sen jälkeen sanallinen2.exe ja avaa tiedosto sanallinen.opm tai kok2.opm ja harjoittele. Tässä paketissa ei ole mukana vielä seuranta ja muokkausohjelmaa.
pedagoginen harjoittelualusta

Anne Rongas kirjoitti...

Hei, kuulostaa erittäin kiinnostavalta. Ollaan yhteyksissä asian suhteen. Teen nyt vimmalla kaksi viikkoa käsikirjoituksia, joten paukkuja ei heti kokeiluihin, mutta linkkasin tämän kommentin myös Vaparetkelle ja meidän mobiilioperyhmä ottaa varmasti onkeensa. Hienoa, kiitos!