sunnuntaina, helmikuuta 25, 2007

52 vihjettä kirjoittajalle

Kate Mosse kirjoitti vuoden jokaisena viikkona yhdessä puolisonsa Gregin kanssa viisaan vihjeen kirjoittamista harrastaville. Ytimekkäitä lauseita, oivaltavia, kannustavia. Kuten tämä lainaus:
You know what Samuel Beckett said about writing? He said: 'Try again. Fail again. Fail better.'
Blogi on mainio harjoituspaikka kirjoittajalle. Pysyy sana vireessä. Uskallus sanoa kasvaa. Uskallus erehtyä kehittyy. Kuin käyttäisi kynänteroitinta omaan ajatteluun.

Jälkihuomautus:
Pakko lisätä vielä kirjoittamisesta. Tämän päivän
(25.2.07) lehti herätti monta ajatusta. Kymen Sanomissa sivulla 4 Irja Sinivaara siteeraa Leena Lehtolaisen radiossa lausahtamaa. "Kirjoittaminen on parasta, mitä nainen voi tehdä vaatteet päällä." No, samassa lehdessä sivulla 12 toinen paikallinen kirjailija Annukka Järvi naljailee hauskan pakinansa alussa, ettei keski-ikäinen nainen ole näkyvä ilman liukkaita mediapaljastuksia. Niinpä sanon minä: jotkut naiset yrittävätkin kai kirjoittaa itseään näkyväksi ilman vaatteita, mutta silloinhan kyse on ihan muusta kuin kirjoittamisen nautinnosta. Samassa lehdessä edelleen uutisoidaan mediakouluttaja Saara Pääjärven viisaus: Netti on yhtä julkinen tila, kun pääkatu tai tori ja netillä on norsun muisti. Nykyään itsensä voi tehdä kuolemattomaksi ihan uusilla tavoilla. Silti ei voi olla naureskelematta olemattomaan partaansa SusanKuros-lööppejä: "En poistu julkisuudesta." Loistavaa olla näkymätön nainen ja kirjoitella omaksi huvikseen. Ja hienoa, kun Suomessa on edelleen hyvin tehtyjä sanomalehtiä, joita lukea sunnuntaisin.

Ei kommentteja: