sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

CMap

Saila oli kokeillut CMappiä ja kuvailee ensikokemusta. Ohjelman kehittäjä professori Alberto Cañas vieraili Helsingin yliopistolla esittelemässä ohjelmaa syksyllä 2005. Vierailuluennon video löytyy edelleen (kesto 1,5 tuntia, kuva heikko mutta ääni hyvä). Saila pohdiskeli sitä, että kuvaksi tallennettussa kartassa linkit eivät toimi. Tässä blogissa olen jo aiemmin kieli pitkällään kuolannut Opetushallituksen järjestämään, uloshinnoiteltuun koulutukseen. Heidän sivultaan saa lukea, että:
Voit myös tallentaa sen jollekin CMap-serverille, joillaisia on eri puolilla maailmaa. Yksi avoimessa käytössä olevista servereistä on Opetushallituksen hallinnoima opetuskäytön serveri, jolle voit tallentaa ryhmäsi käsitekartan omaan kansioosi ja työstää sitä yhteisöllisesti.
Aionkin ottaa heti sinne suunnalle yhteyttä ja kysyä, miten käytännössä asia hoituu. Palaan asiaan, kun tietoni lisääntyy.

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Tuo Cmap on erinomainen ohjelma. Se on erityisen hyvä erilaisten ideoiden kehittelyssä. Käytännössä se tarkoittaa yhteisöllistä käsitekartan tekemistä. Karttaan saa helposti laitettua kommentteja, keskusteluja, linkkejä, tiedostoa ym.
Jarkko Mylläri on mielestäni paras asiantuntija Suomessa kertomaan ja opastamaan enemmän jarkko.myllari (at) helsinki.fi. Jarkolla on myös tuollainen tutkimusviritys meneillään;
http://tinyurl.com/37zped