maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Pikkuiset hämähäkit ja häkittömät hämikset...

"Onneksi on ihana virtuaaliverkosto, josta tämä pieni hämähäkki saa tukea eikä tipu kovin kauas..." sanoi Saila

Muutaman sattuman kautta pääsin levittämään omaa jeesaa-kaveria-ideologiaani Microsoftin kautta. Perisuomalaisesti en nyt halua mitenkään tällä elvistellä (hä-hä-höpöhöpö), mutta oikeasti se firma, joka tämän julkaisun toteutti oli aivan ihanasti oivaltanut, mistä on kysymys ja erityisloistojuttu, että mukana on myös opiskelukaverini Riitta Kauppinen!. Siis juuri tuosta, mitä Saila sanoi omin sanoin. Minä, idealisti (saa nauraa!), sanon ja kokemuksiini perustaen ihan tosissani myös tarkoitan em. julkaisussa :
Sitä paitsi vuorovaikutteinen verkko antaa tilaisuuksia olla ystävä toiselle ja auttaa tuntematonta mäessä. Kylmässä ja kovassa maailmassa pienetkin tilat olla ihminen ihmiselle – hyväntahtoisesti ja avuliaasti – ovat kullan arvoisia! Tarvitsemme luottamusta tiedon jakamisen ja yhdessä rakentamisen pohjaksi.

1 kommentti:

Saila kirjoitti...

Erilaisten vertaisverkkojen ja yhteisöjen muodostuminen on upeaa! Jaettua asiantuntijuutta ja yhteistä tiedorakentelua löytyy moniin harrastuksiin liittyvistä keskustelufoorumeista (esim. sukututkimus, lemmikit, käsityöt, askartelu).
On kuin tuntisi hyvinkin ihmisen, jonka kanssa on vaikka kymmenen kertaa keskustellut lemmikkilintujen hoidosta. Tuntuu jopa, että on saanut ystävän. Tämä on minusta yllättävääkin, koska 3-4 vuotta sitten olisin väittänyt, että ystävyyteen vaaditaan ehdottomasti paljon sosiaalista kanssakäymistä naamakkain. Nyt ajattelen eri lailla.