lauantaina, helmikuuta 03, 2007

BB FlashBack Express

Saila oli havainnut, että edellisen viestin lopussa mainostamani BB FlashBack Express on tulossa saataville myös Kotimikron lehden 3/07 rompulla. Ohjelman opettelu ei vie juurikaan aikaa, tärkeimmät vinkit löytyvät Kotimikron 1/07 sivuilta. Aikaan saa esimerkiksi tällaisia selostuksia:
Vinkki: luo rutiini salasanojen tallettamiseen esim. Excel-taulukkoon > katso opastusvideo

Kun tekee tuollaisen verkossa esitettäväksi, kannattaa valita äänitykseen 44,1 kHz, MP3 compression (normal quality) ja sitten Export to Flash > Compression: Lossles/Smallest. Flash-esitys pitää tallettaa palvelimelle samaan kansioon weblinkin kanssa ja sitten linkki jakoon. Esityksistä tulee yleensä liian pitkiä. 3-6 minuuttia on sopiva mitta (mutta turhaan itse kuvittelen siihen pääseväni, aina tulee jaariteltua liikaa). Iso asia kannattaa pilkkoa pienempiin osiin. Jos oma ääni ei ole tuttu, harjoittelu on aika huvittavaa. Mutta todella kätevä työväline verkko-opettajalle. Voit melkein kädestä pitäen näyttää vaikkapa Google-tilin luomisen. Ja äänet päälle! Muistan tämän typerän huomautuksen laittaa siksi, että olen päässyt muutamankin kerran parille atk-opettajalle kertomaan, että selostus ilman ääntä ei tietenkään oikein paljon valaise... (sitä sattuu jokaiselle).

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tästä Flashistä mieleen että jossain vielä aikaisemmassa Kotimikrossa oli sellainen ohjelma kuin KoolMoves jolla saa aikaan vaikka mitä. Itse olen yläasteella ja tämän oppilaatkin ottavat haltuun suhtkoht nopeasti.
Wiki-kokeilua

Saila kirjoitti...

Moodleen kirjautuminen tai jokin muu Moodlen toiminto olisi kiva tehdä vastaavanlaiseksi ohjevideoksi. Olen kyllä laatinut monisteen asiasta. Jotenkin vaan kun porukka on koneella on moniste hukassa...kuuntelin Annen wikiohjeita ja kyllä se on 1000 kertaa havainnollisempaa kuin moniste. Mahdollinen ongelma minulla on materiaalin tallennuksessa. Pitäisi siis olla serverillä. Ehkä Moodle huolisi flash-videon serverille.

Anne Rongas kirjoitti...

Hei, tässä Sailalle ja kenties jollekin muullekin lyhyt video-opas, kuinka kirjaudut Moodleen. Sitä teki em. ohjelmalla muutaman minuutit. Tietysti huonompi juttu on, että kaikilla ei ole käytettävissätiedostojen tallennustilaa. Kokeiltiin yhden asiantuntijan kanssa, että Moodlessa ei onnistunut tiedostojen sijoittaminen (eli pitää laittaa flash-tiedosto ja siihen johtava linkki samaan kansioon).

at kirjoitti...

Eikö Moodlen sisällä saa Flashiä toimimaan. Itse olen käyttänyt Dokeos-oppimisympäristöä, jossa Flashit ainakin toimii. Tallennustilaa (ilmaista 2 GB) on tarjolla viimeisellä kotimikron CD:llä Diino 4.0. Alla muutamia sinne talletettuja tiedostoja
elokuva kilpailu (exe.tiedosto)
pdf.tiedosto
flash.tiedosto

Anne Rongas kirjoitti...

Hei, kiitos vinkistä, tuo Diino-vinkki oli tosi hyvä!!
Ja kyllä niin, toiset asiantuntijat osasivat Moodlessa laittaa flashit näkymään (itse en kuulu asiantuntijoihin ja käyttelen vain vierailevana taiteilijana sitä ympäristöä).