lauantaina, helmikuuta 24, 2007

Miten selvitä jatkuvassa muutoksessa?

Selailin tänään kirjaa Liisan seikkailut ihmemaassa. Tuntuu, kuin en olisi lukenut sitä koskaan (vaikka olenkin). Se kirja kannattaa lukea hitaasti ja ajatuksella (siis ei pelkkää selailua). Tartuin kirjaan, koska kuulin Erkki Kauhasen Maailmanhistoriassa (YLE Radio 1) mielenkiintoisen vertauksen mahdottoman ajattelemisesta (tuo lyhyt ohjelma kannattaa todella kuunnella!!!). Lainaus oli kirjasta Liisa peilimaailmassa:
«I can't believe that!» said Alice.
«can't you?» the Queen said in a pitying tone. «Try again: draw a long breath, and shut your eyes.»
Alice laughed. «There's no use trying,» she said: «one can't believe impossible things.»
«I daresay you haven't had much practice,» said the Queen. «When I was your age, I always did it for half-an-hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast. There goes the shawl again!»

Kirjat on kirjoitettu 140 vuotta sitten ja ne löytyvät kauniisti kuvitettuina verkosta. Kirjan saa myös ilmaisena sähköisenä versiona omalle koneelle Adoben sivuilta. Ihmemaan seikkailuissa on paljon sellaista viisautta ja iloista hulluutta, jonka varassa voi ymmärtää verkkomaailman tiukkapipoja ja muutosahdistuksia. Verkossa voin olla tänään pienempi kuin tuokka, huomenna kaulani venyy niin, että kyyhkynen luulee minua kärmeeksi. Mikään ei ole sitä, miltä se ensin näyttää ja aina on vaikeaa tietää, kumpi puoli on oikea puoli.

Ei kommentteja: