keskiviikkona, helmikuuta 14, 2007

Miten sekin kuva löytyisi?

Kuva toimii monella tavalla huvina ja hyötynä. Opetuksessa jo yksikin kuva voi inspiroida keskusteluun, se voi herättää kysymään ja ihmettelemään, se havainnollistaa korvaamattomalla tavalla ja toimii visuaalisena muistitukena. Minulla ainakin on sellainen silmä ja silmässä kiinni oleva pää, että blogiakin hahmotan helpommin, jos jutuissa vilahtelee kuvia. Ihastuin aikoinani F-Securen blogiin, jossa jokaista juttua täydentää aina kuva.

Kuvaaminen on digikameroilla ja kännyköillä helppoa, mutta mistä löytäisin mä sen kuvan? Hyvä kansiointi... kun muistaisi aina, hyviä ohjelmia, on niitä. Googlen palveluiden palettiin kuuluva Picasa on pikaisa apu. Helppo ja näppärä ohjelma, joka toimii yhteen myös Blogger-blogin ja Gmailin kanssa. Ensimmäisellä käynnistyskerralla skannaa koko koneen ja järjestää kuvat kansioihin. Kuuluu vain rups rups rups. Käyttäjä voi määritellä, mitä kansioita tarkkaillaan tai ei tarkkailla. Ja aina, kun ohjelman avaa, se tarkistaa, onko uusia kuvia ilmaantunut ja sijoittaa ne automaattisesti hakemistoon.

Picasassa on mahdollista leimata ja luokitella kuvia sekä tehdä pieniä kuvakorjauksia ja luoda vaikka kuvaesityksiä. Picasa tarjoaa myös verkkoalbumin, joka toimii nyt suomen kielellä.

Ei kommentteja: