maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Nonseleerataan vaan - son kivaa

Meidän rehtorin suusta (ruotsin opettaja) kuulin ensikertaa muutama vuosi sitten sanan nonseleerata. Aika tehokas sana. Varmaan aiheesta tulin sellaisen kohteeksi tänään (ja toki ärsytin, sehän on aina helppoa ja hauskaa huvia pienelle naisihmiselle heh hee). Väärinluin ja väärinymmärsin. Viestinnän vanha totuus: yleensä menee pieleen. En ymmärtänyt, miksi atk-lehdissä on vain miesten ääntä. Ja tuli nyt mainittua erikseen yksi mies. Mutta ihmettelin myös, miksi oppiminen ja luovuus eivät ole teemoina. Ja vähän vihjailin, että maksajien (mainostajien ja palvelu/tuotetoimittajien) suuntaan ei olla kovin kriittisiä ja että lehdet ovat mainosten jatkeita, oikeastaan silkkaa tekstimainontaa, jos tarkasti katsotte!!! Kuka väittää vastaan? Olisi kiva kuulla. Ja kysyn edelleen: miksi pc/mac-lehdissä kirjoittavat vain miehet ja miksi kaikki atk-sanat ovat tyhmää kökkökieltä, jolla ei ole kauniin suomemme kanssa juuri mitään tekemistä?

1 kommentti:

Sun äitis kirjoitti...

Siihen aikaan, kun MacMaailma vielä oli lehti eikä pelkkä liite, tuskastuin samasta asiasta. Kirjoitin kirjeen päätoimittaja Osmo Leivolle ja kerroin, että jollei heillä ole muuta hyvää naista tiedossa, niin voisin tarjota itseäni. Kolumnistiksi.

Osmo Leivo vastasi, että olivat juuri palkanneet Fimugin Pia Parkkosen siihen puuhaan. Kun lehti loppui ja liite alkoi, Pia hävisi. Turhat karsittiin, kun sivumäärä väheni! (Minäkin lopulta kirjoitin yhden kolumnin MacMaailmaan. Keväällä 2001 niillä oli sivun verran tekstipulaa ja Leivo lähetti meilin: olisi viikko aikaa. Vieläkö ehdit?)

Hupaisa se saamasi vastaus. Jos nainen on tyytymätön, nainen ei ymmärrä!