torstaina, helmikuuta 08, 2007

Silvuplee: opastussivu wikin opetuskäyttöön

Monien asiasta kiinnostuneitten opettajien avuksi olen laatinut wikisivun wikin opetuskäytöstä. Sivulla on mm. video-oppaita vaihe vaiheelta wikin rakentamisesta ja lisää saa toivomalla.

Olen käyttänyt koko tämän lukuvuoden wikiä aikuislukion opetustyössä ja välillä hehkutellut tässäkin blogissa, miten mainio väline. Wikin voi mieltää ehkä parhaiten niin, että se on kuin virtuaalinen kirja, jonka lehtiä voi lisäillä mihin kohtaan tahansa. Sivujen välille voi punoa yhteyksiä. Ja niille voi upottaa monenlaista verkkomediaa. Mikä parasta, tähän kirjaan saa mukaan oppijan ääntä, sillä wikiä voi tuottaa myös yhdessä opiskelijoitten kanssa. Kokeilemaan vaan!

3 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Olin just päivällä perehdyttämässä yhtä kollegaa wikeihin ja kerroin hänelle, että tarkoitukseni on tehdä vastaavat videoklipit. Ei nyt sitten tarvitsekaan, kun ehdit jo! Kiitos!

Lähetin linkin sille kollegalle + pyysin häntä välittämän myös niille yhteistyökumppaneilleen, joiden kanssa hänen on tarkoitus lähteä yhdessä kirjoittamaan artikkelia

kieltenope kirjoitti...

KIITOS ohjeista! :) Tuon edublogs:in kylkiäisenähän tulee tuo wikispaces, jota olen vähän epävarmasti tutkaillut. Näiden ohjeiden avulla uskaltaudun ehkä kokeilemaankin sitä,kunhan vain aika antaa myöten...

Anne Rongas kirjoitti...

On se hyvä, että on kultturelleja kollegoita, meidän kävelevä kulttuurihistorian (vitsi)sanakirja totesi:

Wikistä mieleen: Caesar senaatille: veni, vidi, vici. Caesar Kleopatralle:
Wiki, wiki, wiki!

Ja maanantaina katsotaan, mitä sanoo Jussi wikille ;-)