perjantaina, maaliskuuta 02, 2007

Tämäkin on roskablogi!

Blogger oli ystävällisesti analysoinut tämän blogin laadun ja havainnut tämän kuuluvan kategoriaan Spam Blog. Eräänä kriteerinä lienee nonsence-teksti linkkien joukossa. Lieneekö Bloggerin roskatorjuntarobotteihin ohjelmoitu suomen kieltä? Kiintoisaa mutta erittäin ärsyttävää. Yksi mahdollisuus on, että ystävälliset kansalaiset ovat klikkailleet blogin kohdalla Flag This -painiketta...
Your blog is locked Blogger's spam-prevention robots have detected that
your blog has characteristics of a spam blog. (What's a spam blog?) Since you're
an actual person reading this, your blog is probably not a spam blog. Automated
spam detection is inherently fuzzy, and we sincerely apologize for this false
positive.
You won't be able to publish posts to your blog until one of our
humans reviews it and verifies that it is not a spam blog. Please fill out the
form below to get a review. We'll take a look at your blog and unlock it in less
than two business days.
If we don't hear from you, though, we will remove
your blog from Blog*Spot within a few weeks.

Huolestuttavinta on tuo viimeinen lause. Nyt on kiireen vilkkaa käytävä tarkistamassa kaikki omat Blogger-blogit. Sillä muutoin ne haihtuvat tuossa tuokiossa bittiavaruuteen. Merkittävä uudistus Bloggerilta, mutta lähinnä karkottavaan suuntaan!

Jälkihuomautus: Kaamea totuus oli, että myös kaksi muuta blogiani oli joutunut samaan seulaan: Mediakasvatuksesta opettajille ja Taululta. Tuo viimeinen on tosi ihmeellinen, sillä se ei edes sisällä linkkejä... outoa... Kolkkoa asiassa on myös se, ettei järjestelmä ole millään tavoin ilmoittanut sähköpostilla tästä asiasta. Blogit olisivat siis muutaman viikon kuluttua entisiä. Minullakin on opetuskäyttöön tehty eri kursseille erinäinen määrä Blogger-blogeja, tarkistustyö vei reippaan vartin. Tähänastiset lämpimät tunteet palvelua kohtaan ovat haihtuneet.

Kirjoitin pulmasta Bloggerin keskustelupalstalle, enkä tosiaan ollut yksin pulmani kanssa. Jotkut olivat pidempäänkin pulassa, onneksi pääsin itse pannasta viime yönä eli noin vuorokauden kuluttua. Hämmästyttävä juttu, jollaista ei muissa blogipalveluissa ole tullut vastaan.

Ei kommentteja: