keskiviikkona, maaliskuuta 14, 2007

Uskomatonta verkkovirtaa

Alla olevaan kyselyyn olen saanyt 22 todella hyvää vastausta. Jopa kuumeessa on jaksettu miettiä ja kertoa. Tavattoman hienoja ajatuksia. Yksin osaa ajatella vain yhdellä tavalla asioista ja jos oikein pinnistää, niin joskus jopa kahdella tavalla. Mutta ei koskaan 22:llä tavalla. Vieläkin ehtii laittaa ajatuksen likoon hyvän asian puolesta! Kyselylomake on verkossa ja siihen on nopea vastata.

Tässä entisen etäopiskelijani virkistäviä ajatushavaintoja esimerkkinä:

Mitä haluaisit sanoa etä- ja/tai verkko-opetuksesta opiskelijoille?
Rohkeutta vaan mennä mukaan. Ei siellä verkossa mitään kauheitamokauksia voi tehdä ja jos tekeekin niin opiksihan se vaan on.Monimuotoisuus oppimisessa on tärkeää- se tuo vaihtelevuutta.Verkko-opetuksen aineistoista löytää varmimmin juuri sen oikeantarvitsemansa tiedon.

Muuta mieleesi nyt juolahtavaa verkko-opetusaiheesta?
Sellainen mielleyhtymä tuli mieleeni: Verkko-opetusta voisi ajatellakalaverkkona - pitää tietää mitä kaloja aikoo/kannattaa pyytää.Silakoita ei kannata pyytää lohiverkolla, kun ne uivat läpisilmukoista. Lohet taas rikkovat usein hailiverkon . Eli jos halutaanoppia/opettaa perusasioita niin verkossa on suuret silmät, että liiantarkka tieto ei tartu ja sotke verkkoa ja masenna kalastajaa.Edistyneemmässä oppimisessa verkonsilmät voivat olla pienet, kun neisot kalat on jo kontissa.

Ei kommentteja: