lauantaina, maaliskuuta 31, 2007

Aikaa, aikaa, mistä sitä saisi?

Viime viikko ja vähän vielä seuraavaakin menee tiiviisti työn touhussa. Jo ennen näitä paria ruuhkaviikkoa olen miettinyt aikaa. Olen kuunnellut, miten ihmiset puhuvat ajasta ja sen puutteesta.

Aikaa on silti koko ajan. Kyse on valinnoista. Ja varmaan hyvin paljon siitä, että työelämässä näyttäisi olevan niin, että odotetaan nopeautta ja aikaansaannoksia. Tästä odotuksesta syntyy tunne siitä, että en ehdi niin paljon kuin haluaisin tai niin paljon kuin minulta odotetaan. Tämä on kuitenkin enimmäkseen huonoa työnjohtoa ja huonoa työtehtävien mitoitusta. Ei sitä, että yksittäinen työntekijä olisi huono, riittämätön.

Aika on rahaa ja aina ei osata nähdä, mihin aikaan sijoitettu raha tuottaisi parhaiten. Työelämässä pidetään surutta jonnin joutavia kokouksia, joihin ihmiset saattavat matkustaa tuntikausia. Tätä ajankäyttöä ei osata nähdä rinnan sen kanssa, että samalle ihmiselle ei anneta aikaa keskittyä vaikkapa uuden tietokoneohjelman kunnolliseen opiskeluun.

Kokoan aikaa käsittelevää kokonaisuutta, laitan siitä varmaan viestiä - ajan kanssa - tännekin. Jarilta sain jo yhden hyvän linkkivinkin, voi kiitos! Doodle auttaa, kun ryhmän pitää sopia yhteisestä ajasta. Näppärää ja vältytään turhalta sähköpostien veivailulta. Sähköposti on muuten järkyttävä ajan ahmija. Sille asialle voi onneksi jotain. Yhteistyöryhmässä käytettävä wiki tai blogi (suljettu tai avoin tilanteesta riippuen) tai Googlen työvälineet voivat vähentää postittelua.

Ei kommentteja: