maanantaina, elokuuta 18, 2008

WikiMindMapin siirtäminen Mind42:een

Muutama päivä sitten löysin verkkopalvelun nimeltään WikiMindMap, joka tekee Wikipedian hakusanasta miellekartan. Kartan saa helposti tallennettua .mm-tiedostoksia. Mind42 ei suoraan hyväksynyt tiedostoa, mutta nyt muutamalla klikkauksella kokeilin, että FreeMindin kautta kierrättäen vienti onnistuu. FreeMind on koneelle ladattava ilmainen ohjelma (myös Mac).

3 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Wau! Osuin blogiisi ihan sattumalta ja heti pääsen kiittämään viikon parhaasta vinkistä. Pääasiallinen työkaluni on sattuneesta syystä MindManager, mutta tämä WikiMindMap päätyy ilman muuta selaimen linkkeihin. Koskahan tämäntyyppinen ratkaisu ilmiintyy tavallisiin hakukoneisiin, alkajaisiksi vaikkapa vaihtoehtoisena näkymänä...?

mace kirjoitti...

@outi kohtapuolin, vai pitäisikö todeta että jo menneisyydessä; monet hakukoneet ovatkin nimenomaan käyttöliittymältään Googlea kehittyneempiä ja tarjoavat tätä kilpailuvalttinaan. Esimerkkeinä vaikkapa Cuil, ViewZi, Ask.

Minä kaipaisin sitä, että hakeminen ei olisi mikään erityinen toiminto. Ei minua huvita mennä Googleen etsimään jotain. Käytänkin paljon selaimen yläpalkin kautta löytyviä hakuja, mutta nekin ovat hieman kömpelöitä. Parempaa kuitenkin kuin vierailla erilaisten hakukoneiden etusivuilla. Sellainen on niin passe ;)

Harto kirjoitti...

Hyvä vinkki, kiitos Anne! Linkkasin tämän blogiini.