lauantaina, elokuuta 16, 2008

Laittaisiko wikin ja jos niin millaisen

Näitä miettii moni tuttu opettaja _ varmasti tuntematonkin. Wiki on helposti selaimella ylläpidettävä yhteistyön mahdollistava sivusto. Yleensä wiki tallettaa versiot, version voi palauttaa, varmuuskopion saa pakattuna, kaikenlaista voi upottaa wikiin ja usein myös tiedostoja saa ladata wikin ylläpitäjän palvelimelle.

Lehmätkin lentäis -blogissa on tutkittu eri wikipalveluitten ja ohjelmistojen ominaisuuksia. Kirjoittaja toteaa:
"Olen etsinyt jo pitkään wikiä, jota voisin pitää mittapuuni mukaan kaikilta osiltaan hyvänä. En ole löytänyt sellaista. Sen sijaan olen löytänyt useita wikejä, joissa on yksittäisiä hyviä ominaisuuksia. Listaan näitä ominaisuuksia jäljemmässä wiki kerrallaan."
WikiMatrix antaa tilaisuuden vertailla ominaisuuksia. Itse keräsin tiettyyn tarpeeseen muutamia ilmaisia selaimella toimivia wikipalveluita. Itse arvostan sitä, ettei tarvitse opetella wikikoodia. Ja toinen tärkeä asia on, että varmuuskopion saa helposti omalle koneelle.

Jännittäviä ominaisuuksia löytyy eri palveluista ja näyttää, että tällä puolella kehitys kehittyy. Tarjolla on esimerkiksi wiki, johon on integroitu blogi (Netcipia).

Ei kommentteja: