tiistaina, elokuuta 26, 2008

Mind42 viehättää entistä enemmän


Meneillään on psykologian lukiokurssi: Ihminen tiedonkäsittelijänä (lähiopetuksen jutut verkossa ja tenttipaketti/verkkokurssi). Teemme kurssin aikana miellekarttoja. Itse käytän Mind42:ta. Sain juuri kahden opiskelijan kartan, joka oli tehty samalla ohjelmalla. Saatoin liittää kartan kurssin yhteiseen karttaan upotuslinkkinä.

Miellekartat näyttävät jo nyt kurssin alkupuolella erittäin havainnollisilta ja toimivilta. Aloituskartat olivat hyvin eritasoisia, mutta ryhmän yhteisestä tuli ihan kelpopohja opiskelulle.

Mind42 on lupaava. Sen sisällä voi chattäillä Google Talkilla.

1 kommentti:

JariS kirjoitti...

Kiitos hienosta vinkistä ja käyttökokemuksista!

Olen itse täydellinen mindmap-addikti. Olen tehnyt lähes kaikki omat kokous- ja seminaarimuistiinpanoni jo varmaan 15 vuoden ajan Mindjetin Mindmanager-ohjelmalla. Olen kokenut kaikki versiot ykkösestä seiskaan. Jos on tullut puhetta siitä, mikä on mielestäni paras tietokoneohjelma, olen kertonut se lolevan Mindmanager.

Mutta Mindmanagerille on käynyt valitettavasti niin kuin monille muillekin sovelluksille: siihen on lisätty kaikenlaisia muka hienoja lisäominaisuuksia, joita en itse lainkaan tarvitse.

Nyt Mind42 näyttää täyttävän omat perustarpeeni. Se on nettipohjainen, joten voin nyt tehdä muistiinpanoja miltä tahansa koneelta. Ja erityisesti: voin avata sillä haluamani muistiinpanot sadoista vuosien varrella tekemistäni :)