torstaina, elokuuta 14, 2008

Knol-koleilu käyntiin – yhteistyötä halukkaille

Hei, jos opetat jotain samoja aineita kuin minä (lukio PS, FI, UE, ET, AT, opo) tai olet kiinnostunut yhdistämään jotain omaa juttuasi, niin tervetuloa! Laitan tänä vuonna kaikki kurssini Knol-sivuiksi. Käytän palvelun perusajatuksen vastaisesti Knolia ihan miten itseä huvittaa. Knol mahdollistaa yhteistyön ja ylläpito on kätevän helppoa.

Aloitin juuri lukion psykologian PS3-kurssin (Tietoa käsittelevä ihminen) kanssa. Kehittelen formaatin, joka toistuu kaikilla kursseilla. Knol-sivuja voi liittää myös palvelun suunnittelijoiden ajatuksen mukaan eli artikkeleina.

Laittaa myös nuorison tuottamaan sisältöjä. Ensimmäinen tuotos syntyi papereille: miellekartta ihmisaivojen tiedonkäsittelytoiminnoista. Yksityiset kartat olivat aika eritasoisia, mutta koosteeseen tuli mukaan aika kattavasti kurssin perusasioita. Minä kokosin papereilta koosteen Mind42:lla eli selaimella toimivan miellekarttaohjelman avulla. Hyvin nopea ja näppärä. Tuotoksen yhteinen käsittely oppitunnilla paljasti myös aukkoja tiedoissa, mikä on minulle tärkeä tieto.

Ensi viikolla aion antaa tutkimustehtävän. Yhteissuunnittelussa nuoriso toivoi mm. että teemme viikon mittaisia projekteja, että käsittely on käytännönläheistä ja että käytämme opiskeluun avoimia- ja verkkoympäristöjä. Muodostamme aistiryhmät ja jokaisen pitää tuottaa omalla tyylillään esitys, jossa kuvataan ympäristön, aistielinten, aivojen sekä ihmismielen yhteistoimintaa. Yritän innostaa valokuvaamaan, piirtämään, videoimaan, näyttelemään. Katsotaan, miten lähtee.

1 kommentti:

VirtuaaliAnu kirjoitti...

Hei Anne, kävin läpi kesän kirjoituksiasi ja ihastuin tähän Knol-palveluun minäkin. Kiitos vinkistä! Mukava lomien jälkeen uppoutua taas verkkoon...

Knol on helposti käyttöönotettavissa ja sillä saa siistiä jälkeä. Saitko Knollissa linkkejä aukeamaaan uuteen ikkunaan? Oma Knol-testailuni löytyy verkosta: http://knol.google.com/k/anu-wulff/toinen-testi/1k09gu7948opc/3#