sunnuntaina, elokuuta 24, 2008

Delin linkkilistageneraattori ei toimi

Uudistuneen Delicious-kirjanmerkkipalvelun eräs verraton ominaisuus on, että sen kautta voi jakaa linkkilistoja haluamilleen sivuille. Valitettavasti äskettäin uudistetun palvelun linkkilistageneraattori (Linkrolls) ei edelleenkään toimi. Se tuottaa ainoastaan linkkilistan käyttäjän kaikista linkeistä, ei luokittelujen (Tag) mukaan seulottua.

Käytän kaikkiin linkkilistojen jakoihin kysyseistä menetelmää, koska se vähentää työtäni huomattavasti. Nyt joudun väsäämään käsin koodin, mihin minulla ei ole mitään muuta kuin matkivan lapsen taidot. Onnistuin kuitenkin. Alla kuvana (klikkaamalla kuvaa saat suurempana) perusmetodi, kuinka linkkilistan koodi tehdään (jos en laita kuvana, syntyy lista tähän, koska blogger ei anna upottaa koodia sellaisenaan). Näkymää voi muokata, suurimman osan voi päätellä kokeilemalla Linkrolls-sivulla.

Kaikki kirjoitetaan yhteen pötköön, paitsi src:n edessä on välilyönti. Linkki=haluamasi tagin (luokittelun) sivulle ja otsikko=haluamasi otsikko listalle. Näillä keinoin vaihdoin oikean tägin juuri tälle sivulle. Toivottavasti vika korjaantuu pian... Jos jollakin on parempaa tietoa asiasta, lämmöllä vastaanotetaan.

1 kommentti:

Sun äitis kirjoitti...

Niin monta kertaa, kun olen noita käsitekarttalinkkejäsi opettajaopiskelijoilleni esitellyt enkä ikinä ole vaivautunut miettimään, miten olet sivun toteuttanut! Hyvä, että avasit ymmärtämään! Heti keksin mooonta käyttökohdetta.