sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Flickr-kuvat syötteenä Wikispace-wikiin

Nyt se onnistuu! Voit asettaa tietyllä tagillä merkityt Flickr-kuvat tulemaan Wikispaces-sivulle. Kun Wikispaces-palvelun RSS-lukijassa asetat lukijan näyttämään myös videon ja audion, kuvatkin saapuvat näkyviin, vaikka kuvista ei mitään puhuta (tätä se kokeillen oppiminen teettää, klikkaa ylläolevaa kuvaa, niin näet paremmin).

Tältä näyttää esimerkiksi taulumuistiinpanojen johtaminen kurssin wikisivulle:

3 kommenttia:

Sun äitis kirjoitti...

Aivan upeaa!
Minulla wikeily on jäänyt toukka-asteelle, kun en saanut muita ohjaajia mukaan ja yksin en sitten jaksanut. Nyt kun havainnollistat näitä "muuhun puuhaan yhdistämisen automatisoituja muotoja", alan taas innostua aiheesta! Ihminen tarvitse esikuvia jaksaakseen. Kiitos, että toimit sellaisena!

Anne Rongas kirjoitti...

Hee. Sun äitis: olet hyvä tsemppaaja. Teen näitä blogimerkintöjä sekä muistiinpanoina itselleni että jakoon. Syntyvät vikkelästi viritellyillä työvälineillä (mm. superkiitokset erässät Skitch-jutusta sinne suunnalle). Jakohalu perustuu omaan ankeaan kokemukseen, kun kukaan ei jeesannut yhtään ja kaikki vaikutti ihan tosi vaikealta.

Ajattelin tänä vuonna laittaa oman opetukseni Google Knolliin, mutta sitten Google Sites voitti käytettävyyskisan. Laitan siitä ensi viikolla juttua. Google Sites on ensimmäinen Google-palvelu, joka integroi Googlen juttuja edes jollain lailla järkevästi.

Knol on joka tapauksessa näppärä värkki. Siinä on mainioita yhteistoiminnallisuusominaisuuksia.

Sun äitis kirjoitti...

Minulla menee sekaisin kaikki ne Googlen jutut, joita olen kurkkinut, mutten varsinaisesti ole ottanut haltuun! Hyvä kun muistutit, kävin taas kurkkaamassa ja ihan fiksultahan se näyttää.

Tänään esitin ensi kertaa yhdellä täykkärin kurssilla, että kehittämishankkeet kirjoitetaan Google Docsissa. Tähän asti tekstejä on koostettu Moodlen wikissä (joka on kökkö, viimeistään siinä vaiheessa, kun ihmisten pitäisi napata kamansa kurssin päätteeksi itselleen ennen kuin alusta sulkeutuu! ) Meillä on talossa aikamoista vastustusta sille, että jotain yritettäisiin siirtää ulos alustalta.