sunnuntaina, helmikuuta 28, 2010

Oi aikaa ennen Deliä

Monet ahkerat nettityöskentelijät tuntevat Delin eli Delicious-sosiaaliset kirjanmerkit. On se niin kätevää, kun parhaat linkkitallenteet seuraavat aina mukana, niitä voi jakaa kavereille ja suodatella eri verkkosivuille.

Ryhdyin keräämään linkkilistoja ennen Deliä Blogrolling-nimisellä palvelulla, joka muuttui ikävällä lailla mainosrahoitetuksi joitain vuosia sitten. Jokainen Blogrolling-linkki avaa bannerin eikä linkki vie suoraan linkkisivulle vaan Blogrollingin välipalvelimelle, joka keräilee kai sitten vielä jotain myytävää informaatiota (Google häiritsevämmin).

Harmillista on se, että vanha ilmaisten nettipalveluitten linkkikokoelmani on edelleen osittain tuon vanhan palvelun kautta rakenneltuna. Mutta olen ottanut sillä lailla lunkisti, että aina silloin tällöin päivitän jonkun sivun. Ja näin se taas eteni, kun havaitsin, että blogilisukkeitten sivulle oli linkitetty Outi-Maaria Palo-ojan kivasti kokoamassa blogioppaassa.

Saan aina silloin tällöin sivuilla kävijöiltä linkkivinkkejä ja täydennän koostetta. Ylläpidän sivustoa edelleen hanketyönä. Tarkoituksena tarjota nettiin tutustuvalle opettajalle ja oppijalle luokiteltu valikoima maksuttomia apuvälineitä. Opasteitakin keräillään parhaillaan monesta lähteestä Matkatoimisto Somen toimesta. Lisää siitä lähiaikoina, juttu liittyy Sometu-verkoston ITK-tapahtumiin.

Sivustolla näkyy hyvin, että sen rakentaminen on aloitettu 2006. Osa sanastosta on vanhentunut. Osa linkeistä ei toimi. Paljon puuttuu. Mutta kumminkin osittain edelleen ainakin omaan käyttöön toimii. Päivittelen kesällä paremmin. Kaikki hyvät vinkit tervetulleita.

Ei kommentteja: