tiistaina, helmikuuta 09, 2010

Ning-palvelun kielibugi pimensi suomalaishallitsijat

Ning-palvelusta on tullut suosittu erilaisten kurssien, harrasteryhmien ja projektien vuorovaikutus ja sisällön julkaisemisen ympäristö. Anu Wulff on äskettäin laatinut tietoiskun Ning-palvelun käyttöönotosta.

Ningillä oli viime perjantaina suurehko ylläpitopäivitys. Ning-blogin mukaan kaikki meni hyvin. Ja niin menikin, paitsi että Ning-Suomi pimeni. Osa käyttäjätoiminnoinnoista sekoili, osa toimi, hallinnointi oli lähes täysin jumissa. Pääsin ystävällisen Vinkkiverkko-vinkkaajan avulla lähettämään verkostotiedotteet ongelmasta Opera-selaimen kautta, itse kun en moista äkännyt.

No, nyt on tiedon valo levinnyt ongelman syystä ja siitä, että vaihtamalla Ningin kieli englanniksi, homma pelittää. Kielen pääsee vaihtamaan Ningin ylläpidossa kohdasta Päivitä tiedot (sininen pallura, jossa on i-kirjan).

Samalla tuli myös huomattua asia, jota muonoin ei millään tavoin mietitty. Kun Ning-palvelu on perustettu yksityishenkilön henkilökohtaisella Ning-tunnuksella, hän on ainut, joka pääsee käsiksi tärkeimpiin säätöihin. Sittemmin olemmekin eri projekteissa perustaneet kollektiivisen Ning-tunnuksen ja samoin myös muut verkkoprofiilit. Tunnukset on sitten jaettu yhteisessä säilöpaikassa luotetuille henkilöille. Eipä sitä tarvitse kun vaikka umpisuoli ärtyä avainhenkilöllä ja koko verkosto on leikkauksen ajan jumissa.

EDIT: Kielivaihdos onnistuu kokemusten mukaan useimmiten muitta mutkitta, eikä ole väliä, valitseeko US-englannin vai brittienglannin. Sometu-verkoston kohdalla vaadittiin kuitenkin selaimesta javascriptin sulkeminen (Mac ja Safari) ja vain brittienglanti toimi. Mystistä on tämä ykkösten ja nollien maailma.

9.2. yöllä myöhään suomenkielinen versio alkoi jälleen toimimaan! Kiitos vinkistä Matleena :)

2 kommenttia:

matleena.laakso@tampere.fi kirjoitti...

Nyt myöhään illalla PAOK - Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri -ohjelman Ning (paokhanke.ning.com) näyttäisi toimivan normaalisti. Juuri kun aioin vaihtaa kieleksi englannin. Toivottavasti näin on muillakin suomenkielisillä Ningeillä.

Anne Rongas kirjoitti...

Jes! Kiitoksia, että laitoit tietoa, näin näyttäisi nyt olevan.