maanantaina, helmikuuta 01, 2010

Kuvaruudun jakaminen Skypellä

Maanantain työpäivä alkoi kotona Miehikkälässä, korvat Hämeenlinnassa, silmät yhteisessä netissä ja sormet näppäimillä. Käymme läpi AVO-hankkeen wikin päivitystä. Tulossa on huippuominaisuuksia aiempaan arvaten suunnistamiseen ja muistinvaraiseen navigointiin verrattuna. Meitä on kuuden hengen työryhmä työstämässä. Työ on yhtä kätevää kuin olisin paikan päällä, paitsi että täältä olisin joutunut matkustamaan edestakaisin 7 tuntia ollakseni läsnä.Käytämme kahdenvälistä Skype-yhteyttä, jossa ääni toimii helposti ja hyvin, toisessa päässä on kokousmikki ja kuulen vaivatta kaikki muut, kuin olisin saman pöydän äärellä. Videoyhteyttä emme avanneet, sekin toki onnistuisi. Tärkeä ominaisuus on työpöydän jakaminen eli näen reaaliaikaisesti, mitä wikissä tehdään, voin osallistua valintoihin ja kommentoida.

Työpöydän voi jakaa kahdenvälisessä yhteydessä. Jotta ominaisuus toimisi, on asennettava uusin Skypen versio (siis ei pelkkä päivitys entiseen). Lisätietoa Skypen sivuilta.

Arvostan tällaista työkulttuuria tavattomasti! Viime viikolla jouduin opintojen vuoksi matkustamaan Tampereelle ja takaisin, jotta pääsin kuuntelemaan 45 minuuttia yhden ohjemonisteen esittelyn. Kaiken lisäksi pari muuta ryhmän jäsentä ei ehtinyt paikalle ja tänään heille suositeltiin paperin sisälukua ja hommiin ryhtymistä. Ei sitä varmaan siellä paikan päällä tule ajatelleeksi, että näitä juttuja voisi hoitaa muutenkin. Ehdotin jopa Skypeä, mutta en toki tohtinut vaatia sitä, kun on kerran lähtenyt opiskelemaan, on oltava valmis matkustamaan. Mutta on se rankkaa... Tampereelle 8 tuntia, maksaa rahaa ja vie tehollista työaikaa...

Tänään täydet hehkutukset Skypelle ja ihmisille, joille etäläsnäoleva porukkan jäsen on normijuttu.

Ei kommentteja: