keskiviikkona, heinäkuuta 23, 2008

Tumblet-tumblelog-widget

Otsikon kirjoittaja täällä virnistelee, että mihis suomen kieltä oikein tarvitaankaan... no sentään, selitänpä:

Tumblr-mikroblogin toimintoja tuli esitelty jo edellisessä merkinnässä (nimittävät omaa palveluaan tumblelogiksi, sillä se on jonkinlainen blogin, Twitter-tyyppisen mikroblogin ja sosiaalisten kirjanmerkkien sulatus tai jotain sinnepäin).

Macille saa Tumblet-nimisen pienen työpöytävimpaimen, josta voi lähettää suoraan merkintöjä omaan viestivirtaan (Tumblr-palveluun kirjautunut löytää kohdasta Account > Goodies). Kokeilin. Luen pdf-opusta ja kun tulee ajatus tai huomio, kirjoitan Tumbletiin. Toimii. Oikein kätevää.

Macin vimpaimet ovat mainioita ja saahan noita nykyään Windowsillekin, vakiona Vistassa. Lisää aiheesta Wikipedia: Widget engine tai netistä hakusanalla desktop widgets. Widget käännetään jo aika säännöllisesti suomeksi vimpain, joka onkin mukava käännös. Työpöydän lisäksi vimpaimia voi asentaa web-palveluihin, ks. Wikipedia: Web widgets. Vimpaimet voivat olla turvallisuusuhka, joten ihan huolettomasti ja mistä tahansa niitä ei kannata asennella. By the way: widget = application gadget.

Ei kommentteja: