torstaina, heinäkuuta 10, 2008

Miellekarttapalvelu Mind42 virallisesti julki

Vuoden päivän betana ollut Mind42 julkisti varsinaisen version selaimella toimivasta miellekarttaohjelmasta (tai -palvelusta kai pikemminkin). Kehitystyötä tehdään edelleen, tulossa laajempi maksullinen versio. Virallistumisen myötä palvelu täydentyi ohjesivustolla.

Mind42:n etuja ovat kokemukseni perusteella helppokäyttöisyys, suora yhteys Wikipediaan, kartan haarakkeiden sulkemis- ja avaamismahdollisuus, dynaamisen kartan helppo upottaminen mille tahansa verkkosivulle, muistilappujen liimailu ja tietenkin erityisesti kartan jakamismahdollisuus. Ja miellekartan voi siirtää myös pelkkänä tekstinä, pdf- tai png-muodossa kotikoneelleen. Yhteensopiva Freemind ja Mindmanager -ohjelmien kanssa.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hei Anne! Pohdin sitä, mikä olisi kätevä ja helpohko, visuaalisesti kuitenkin kiva miellekarttaohjelma. Cmapia olen kokeillut, mutta jotenkin kovin massiivisen tuntuinen. Teidän ps3 aivo-karttanne näytti hyvältä. Oliko tässä siis helppo linkittää wikipediaan?
Koulu taas alkoi ja sain lopulta luokkaan työvälineet, joilla opetus tuntuu saavan aivan uudet ulottuvuudet. Tätä olen odottanut jo toista vuotta. Blogikin alkoi taas kukoistamaan :)

Anne Rongas kirjoitti...

Moikka ja onnittelut tietoyhteiskuntaloikkauksesta! Helpottaa töitä huomattavasti.

Cmap on hieno. Mutta vaatii ohjelman asentamisen ja palvelimelle tallettamisen kirjautumisineen.

Mind42 on kätevä ja toimii selaimella, mutta ei ole kovin hienostunut eikä sovi käsitekarttatyöhön eli lähinnä tuollaisia nopeita koonteja, jäsennyksiä yms. miellekarttoja. Tosin siinä on pari hyvää piirrettä: suora yhteys englanninkieliseen Wikipediaan, helppo linkittäminen ja kuvien lisääminen, mahdollisuus sulkea ja avata node-ketjuja (mikähän olisi noden sujuva suomennos), mahdollisuus linkittää toisi karttoja karttaan ja se paras: pelittää yhteistoiminnallisesti suoraan selaimella. Kartan saa verkkosivuna, upotettavana, kuvana ja pdf:nä, jopa rtf:nä jolloin sanat listautuvat hierarkisiin listoihin ketjujen mukaan. Toimii myös yhteen parin muun mindmap-ohjelman kanssa.

Sitten on muitakin:
http://delicious.com/arongas/mindmaping?setcount=50

Kokeilemalla testattiin viime syksynä ja silloin selainpohjaisista tuo Mind42 oli voittaja. Nyt tilanne voi olla toinen.