keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Naymz "edistää" verkkomainetta

Vastaan tuli kummallista reittiä kummallinen verkkopalvelu. Jaikussa @Priio:n syöte paljasti hänen uuden bloginsa, jossa oli juttu uudenlaisesta hakukoneesta, nimeltään Cuil. Jostain käsittämättömästä syystä kirjoitin ensimmäisenä oman nimeni Cuilin hakulootaan. Ja ainut osuma oli ihan vieras sivu, Naymz. Palvelu näemmä luo käyttäjäprofiililta näyttäviä sivuja skannailemalla nettiä: "This profile was created from information found on the public internet."

Omaan profiiliini oli jostain liitetty englanniksi itteli opinto-ohjaaja (ihan oikein) ja syötteenä tämä blogi, jossa tuota Guidance Counsellor ei missään lue.

Naymz tarjoaa verkkomaineen edistämispalvelun.
"Put your good name to work! Maximize your professional opportunities by promoting your good name in our Reputation Community."

Oman automaattisesti luodun profiilin voi käydä poistamassa (klikkaa This is me! ja sitten Remove).

Identiteetin rakentajalle verkko tarjoaa loputtoman työkalupakin. Mutta jokin tässä hieman haiskahtaa...

2 kommenttia:

Timo Rainio kirjoitti...

Enpä malttanut olla tekemättä samaa tekstiä ja vähän samankaltaiseen ilmiöön törmäsin. En tiedä kuuluuko vaiko eikö tämän näin toimia, mutta siitä huolimatta taidamme olla kaikki yhtä suurta sixgroups -perhettä.

http://spongebob.sixgroups.com/profile/timorainio/

http://macophilia.sixgroups.com/profile/timorainio/contacts/

http://lapalma1info.sixgroups.com/profile/timorainio/contacts/

Anne Rongas kirjoitti...

Nyt lähtee kiperää palautetta Sixgroups-palveluun! Vaikka sinänsä nuo jutut perustuvat avoimessa verkossa oleviin tietoihin, niin toiminta on epämiellyttävää, joten näppäimillä äänestämään.

Hienoa nuuskintatyötä, muuten ärsyttävää!