sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2008

Mainio Google Reader

Kesäsiivouksen yhteydessä siivosin tätä blogia ja poistin linkkilistan itseäni kiinnostaviin blogeihin. Ryhdyin vihdoin täysipainoisesti hyödyntämään Goole Readeria syötteiden seuraamisessa. Mainio vekotin. Tarkistus käy kädenkäänteessä, Gmailista on suora linkki Readeriin, uudet viestit hahmottuvat nopeasti.

Jaan kiinnostavat merkinnät (näkyvät otsikkoina tämän blogin sivupalkissa, "Poimintoja"). Jaetuista syötteistä muodostuu myös oma sivu. Tätä demosimme viime syksynä Virtuaaliopetuksen päivillä Sjölundin Jarin kanssa, Jarin hieno havainto oli sekä iGooglen että Google Readerin ja syötteiden jakamisen yhdistäminen opetuskäyttöön.

Tiettyyn tarpeeseen voi tehdä oman Gmailin, iGooglen ja Google Readerin. Henkilökohtaista ja työjuttua ei tarvitse sekoittaa. Työsyötteet voi toki tilata henkilökohtaiseen informaationkäsittelyn keventämiseksi. Google Readerin eräs merkittävä etu on hyvä silmäiltävyys. Hyödynsimme kevään kokeilukurssilla.

Eilen serkku hämmästeli, että soitin innoittuneena siitä, mitä hän oli vasta muutama minuutti aiemmin laittanut blogiinsa. Satuin tuoreeltaan saalistamaan Google Readerilla.

Ei kommentteja: