lauantaina, heinäkuuta 12, 2008

Avoimeksi jääneen Gmailin etäsulkeminen

Monella koneella työskennellessä joskus unohtuu kirjautua ulos Gmailista. Epämiellyttävä tunne. Nyt tähän on olemassa kätevä apu. Gmail näyttää viimeisimmät omat kirjautumiset ja niihin liittyvät IP-osoitteet. Samalla voi tietenkin tarkistaa, ettei joku ulkopuolinen ole kähveltänyt yhteyksiä sähköpostiisi.

Last account activity -palvelu näyttää sen, mistä IP-osoitteesta olet juuri kirjautunut ja tähdellä avoinna olevat yhteydet. Alla pari kuvaa. Kaksi tähteä johtuu siitä, että olin samalla koneella kahdella selaimella Gmailissa. Näyttää myös mm. iGoogle- ja IMAP-yhteydet, jos sellaisia on. Ja yhteyksiä voi etäsulkea kätevästi.

Tämä uusi ominaisuus julkistettiin ainakin Gmail-blogissa 7.7. Saattaa olla, ettei vielä toimi kaikilla selaimilla. Satuin viime yönä olemaan juuri sillä hetkellä Gmailissa, kun toiminto päivittyi toimimaan englanninkieliseen Firefox 3:een. Olen nimittäin kyttäillyt koko viikon, milloin tuo tulee, siksi sen noteerasin. (Alla olevasta kuvasta on muutama yksityistieto kumitettu pois, suomenkielisessä Gmail-liittymässä palvelu on suomenkielinen.)

Ei kommentteja: