torstaina, elokuuta 02, 2007

Tervetuloa jaikuilemaan mobiilipedagogiikasta

Tässä blogissa on jo aiemmin tullut kerrottua mikroblogi-havainnoista (eilen: Jaiku - suosi suomalaista, eräs juttuviittaus 21.7., Mikro/mobiili-blogimaailmassa tapahtuu 12.7., Nimiehdotus 9.7. ja Hetkiviestinnällä kiinni oppimisprosessiin 9.7.)

Mukana kulkevilla laitteilla voi tarkistaa, missä kaverit ovat ja mitä puuhaavat. Samaan virtuaalisen olemisen paikkaan pääsee myös tietokoneilla. Osa järjestelmistä toimii vain tietyillä puhelimilla oman sovelluksen avulla, osa lähettää tekstejä SMS-viesteinä. Ja tietty älykkäällä puhelimella pääseen netin kautta ilman sovellusta seurapiiriin. Mikroblogiin voi liittää uutisvirtoja usealta suunnalta (voivat olla esimerkiksi blogipäivityksiä, Flickr-kuvia ja Del.icio.us-kirjanmerkkejä).

Eilen ilmestyneessä MikroBitti-lehdessä Kari A. Hintikka kertoo, kuinka suomalaista Jaiku-palvelua käyttäneet seminaariosallistujat kävivät reaaliaikaista kommenttikeskustelua ja mukaan mahtui myös niitä, jotka eivät olleet seminaarihuoneessa vaan seurasivat verkon kautta esityksiä. Tässäpä siis ehdottomasti aihe, johon Vaparetken kannattaa tehdä tutustumismatka ystävien kera.

Itse aion kokeilla mikroblogeja opetukseen heti kohta. Yksi PS4-kurssin Study Guide on jo tekeillään, abit vain onnellisesti vielä lomalla.

Vaparetkelle on perustettu nyt oma Jaiku-kanava (channel). Tule mukaan! Luo itsellesi oma Jaiku-liittymä, ota minuun yhteyttä, jos tuottaa tuskaa (gmail rongas.anne). Sitten liity #vaparetki -kanavalle. Vaparetki syntyi viime syksynä Silanderin Pasin inspiroivalla mobiilipedagogiikan kurssilla ja on ollut tähän asti kurssiin liittyvä laajentuma, jossa on ilahduttavaa kyllä myös ryhmän ulkopuolelta kommentointia.

Vaparetken Jaikuun ovat tervetulleita kaikki mobiilipedagogiikasta kiinnostuneet! Voimme esimerkiksi kysyä apua, vinkata toisia, hankkia omaa käyttäjäkokemusta jaikuilusta ja kehitellä omia pedagogisesti mielekkäitä sovelluksia.

Ei kommentteja: